Magazin > VIP
64 ogledov

"Pustila sem se zmesti"

Ana Klašnja Peter Uhan
Balernina in nova žirantka šova slovenija ima talent Ana Klašnja o novih izzivih, plesu in talentih ...

Kakšni so vtisi po prvi avdiciji?
Vesela sem, da sem se odlično ujela s celotno ekipo POP TV kot tudi z Damjanom in Brankom ter se hitro otresla začetne treme. Občinstvo v operi je bilo vse tri dni zelo dobro razpoloženo, energično in vživeto v vlogo četrtega žiranta. Za našo mizo smo se izredno zabavali, tekle pa so tudi solze. Kar nekaj tekmovalcev nas je navdušilo, očaralo, nasmejalo, nam pognalo kri po žilah, najbolj nepozabni pa so bili tisti redki, ki so z lepoto svojega nastopa vzeli dih slehernemu obiskovalcu opere.

Zakaj ste sprejeli ta izziv? Kako so vas izbrali?
Vabila k sodelovanju sem se zelo razveselila, sploh ker so letošnje avdicije Talentov v operi, torej na odru, kjer stojim skoraj vsak dan. Vse skupaj sem vzela kot popolnoma drugačen in nepoznan izziv, priložnost, da se preizkusim v nečem novem ter morda tako na nek način tudi približam balet širši javnosti.

Kako vašo novo vlogo usklajujete z baletno kariero?
Delo v operi je vedno na prvem mestu. Balet je moja ljubezen in nikoli si ne dovolila, da bi moj plesni razvoj zaradi česar koli trpel. Po dogovoru in z veliko podporo umetniškega vodje baleta Ireka Mukhamedova, nam je uspelo uskladiti termine.

Na kaj boste pri iskanju novih talentov najbolj pozorni?
Na odru si želim videti popolno kombinacijo izvirnega nastopa, talenta in doživete čustvene interpretacije. Predvsem pa nekoga, ki bo strasten do tega, kar počne, in ne bo nikoli sedel na lovorikah, temveč bo svoj talent s trdim delom in predanostjo pripravljen razvijati naprej.

Ali občutite pritisk, glede na to, da ste zamenjali tako priljubljeno žirantko?
POP TV se je odločil za spremembo v žirantski zasedbi in prepričana sem, da ne zato, ker bi bila prejšnja slaba, ampak zato, ker so spremembe v šov biznisu nenehne in celo zaželene. Želim si izkoristiti priložnost, ki mi je bila dana, uživati v vlogi in predvsem biti takšen žirant, kot sem človek. Dobra in iskrena pa bom lahko le, če bom resnično takšna, kot sem, ter se ne obremenjevala in primerjala z drugimi.

Divje zabave zamnjala za večerje s prijatelji

Ste pripravljeni na dodatne oboževalce in zanimanje rumenih medijev, ki pridejo z izpostavljanjem na televiziji?
Različna neprimerna namigovanja rumenih medijev sem kar precej občutila že do sedaj, tako da si tega ne jemljem več tako k srcu. Kar zadeva oboževalce, pa me vedno razveseljuje, če lahko nekoga s svojim nastopom ali pa zgolj nasmehom vsaj za nekaj trenutkov razbremenim vsakdanjih skrbi in tako vem, da sem dosegla nekaj lepega.

Ste bili besni, ko so vas na Radiu 1 potegnili za nos in od vas izvabili potrditev, da ste žirantka šova?
Ne, nisem človek, ki bi bil dolgo jezen in tudi sama se rada pošalim. Poklicali so me ob zelo neprimernem času in bila je moja napaka, da sem se javila in se jim pustila zmesti. Dobro je to, da se iz napak učimo in prepričana sem, da jim ne bi več uspelo (smeh).

Kako obremenjeni ste s svojim izgledom, glede na to, da ste neprestano pod drobnogledom občinstva. Ste se že ali bi se v prihodnosti podali pod nož? Če da, zakaj?
V baletu je estetika res zelo pomembna. Poleg lepega izgleda pa je na prvem mestu zdravje in energija oziroma moč, ki jo plesalke nujno potrebujemo. Nič nimam proti lepotnim popravkom, ampak če lahko poskrbiš za svoje telo z zdravo prehrano, redno vadbo in pravilnim počitkom, resnično ne vem, zakaj bi se odpravili pod nož.

Slovite kot dekle, ki se zna dobro zabavati? Kako se najraje zabavate?
To dekle, ki se je včasih, kljub pomanjkanju prostega časa, udeležilo vseh koncertov, prireditev, zabav, je zraslo v žensko, ki vedno bolj izbira, kje in s kom bo preživela tiste redke proste večere (smeh). Rada sem v družbi ljudi, rada imam glasbo, film in gledališče, če je dobro vzdušje, rada tudi zaplešem. Najraje pa imam večere, ko je za mano uspešen, nasmejan delovni dan in lahko s prijatelji ob okusni večerji odprem steklenico vina in klepetam dolgo v noč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.