Magazin > VIP
34 ogledov

"Rada gledam, ko se razlomijo"

Ivjana Banić se veseli novega izziva. (Foto: Šport TV) Žurnal24 main
V novi športni oddaji Timeout bo voditeljica tudi radijska voditeljica Ivjana Banić. Povprašali smo jo nekaj podrobnosti iz sveta športa in kako se bo spoprijela z novim izzivom.

Poznamo vas kot radijsko voditeljico. Zdaj se boste preizkusili še na TV, kjer ni pomemben le glas, ampak tudi stas. Zakaj ste se odločili sprejeti izziv?
Na radiu sem že šest let in prišla je ponudba. Dobili smo se nekajkrat na sestanku. Ekipa je fenomenalna, gre za popolnoma nov izziv, kar se tiče medija in tematike kot take.

Imate že kaj treme? Kako se z njo spopadate?
Da (smeh). Z njo se spopadam tako, da nimam časa za njo. Vedno si rečem, dajmo tole zdaj na stranski tir, ampak se mi zdi, da se bodo tik pred zdajci vsi strahovi izbili ven, teh pa ni malo.

Nekateri pravijo, da ženske in šport ne gredo skupaj, razen v primeru rokoborbe v blatu. Kako vi gledate na to?
Do neke mere morda to drži, glede na to, koliko žensk se spozna na šport oziroma ga po moško spremlja. Je pa res, da se jaz vedno priporočam za kakšne inštrukcije. Z veseljem se lahko kakšen športi navdušenec usede z mano za par ur, pa bova ob pivu rekla kakšno o športu oziroma me lahko poduči, pa se potem zmeniva za plačilo.

Večinoma je zaslužek žensk v športu za enak dosežek manjši kot pri moških. Zakaj je temu tako?
Ne vem, pač politika v športu.

Kateri šport imate v malem prstu? Kaj redno spremljate in zakaj?
Ne spremljam kakšnega posebnega športa. So priložnosti, ko se spremlja kakšno evropsko ali svetovno prvenstvo po vsej državi. Ne moreš niti normalno na kavo ali pivo, ne da bi zvečer gledal prenos tekme. Kamorkoli prideš, se ljudje o tem pogovarjajo, tako da sledim tem zadevam, ko so aktualne. Prav posebej pa se v določen šport nisem vrgla. Ko naši igrajo, se zbere ekipa in gremo v lokal in potem vzdušje še dodatno naredi svoje. Hočeš nočeš, pač spremljaš.

Kateri šport vam je najbolj seksi? Zakaj?

Rada gledam karate, borilne veščine so mi simpatične. Blazno rada gledam rolanje, ampak bolj free style, po rampah in ko se razlomijo (smeh). To mi je zelo všeč, ker se sama rada rolam in smo včasih delali takšne in drugačne neumnosti. Zaradi rolanja imam en kup brazgotin, ki zaznamujejo to aktivnost, in točno vem, kje sem dobila brazgotino, koliko stopnic sem takrat preskočila, kaj sem v zraku zraven naredila in potem seveda trdo pristala. Atletika mi je seksi, saj tam najbolj pridejo do izraza moške postave in mišice.

Kako bi ženski razložili prepovedani položaj?
Se bom poskusila potruditi. Še sama ne vem, če čisto dobro razumem: pri podaji svojemu soigralcu, da zadane gol, ne sme biti pred dvema igralcema nasprotne ekipe. Se pravi oseba, ki podaja, ne sme biti pred dvema igralcema iz nasprotne ekipe. Dopuščam možnost, da sem se zmotila.

Zdaj se bo začela formula ena. Kolikokrat je bil Schumacher svetovni prvak?
Bog mu daj zdravja, sreče, pameti in denarja, ker nimam pojma (smeh). Formule pa nikoli nisem spremljala, iskreno povedano mi je blazno dolgočasna. Če rečem petkrat, sem po mojem rekla premalo. (Schumacher je bil sedemkrat svetovni prvak, opomba avtorja)

Kaj je bilo najbolj neumno vprašanje, ki so vam ga zastavili o športu?
Za zdaj neumnih vprašanj ni bilo. Ampak vprašanja niso neumna, po navadi so neumni odgovori.

Se vam zdi, da bo oddaja Timeout konkurirala športni oddaji na RTV v nedeljo popoldne?

Upajmo, da bo. Trudimo se za to.

Katere rubrike v oddaji se najbolj veselite oziroma jo boste najlažje delali?
Veselim se dela na terenu s športniki, če bomo šli na njihov teritorij, se pravi v ring, nogometno igrišče ali košarkarski parket. Tega bi se zelo veselila, ker potem tudi športniki drugače reagirajo oziroma so bolj sproščeni, če so na svojem teritoriju v športni obleki, takrat so veliko bolj prijetni sogovorniki kot pod reflektorskimi lučmi.

Ivjana Bani%C4%8D, Gregor Peternel, %C5%A1portna oddaja, Timeout | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


V oddaji boste gostili športnike. Koga bi želeli intervjuvati in zakaj?
Trenutno Dejana Zavca, ker je ubranil naslov svetovnega prvaka in ker je njegov ljubkovalni naziv, če temu lahko tako rečemo, mister Simpatikus. Je tisti, ki dejansko prepriča, videti je robat, ampak ko govori, je izredno prijeten. Poleg tega gre za borilno veščino, ki so mi simpatične. Prav zanimalo bi me, v kakšen položaj bi se morala postaviti, kako zamahniti in kam udariti, da bi svojega nasprotnika nokavtirala.

Boste imeli priložnost intervjuvati tudi tuje športnike?

Mogoče tenisača Novaka Djokovića, ki je v tem trenutku v samem vrhu. Prebrala sem že kar nekaj intervjujev z njim, na televiziji je videti izredno simpatičen, temperamenten. Pa mlado meso, pa še visok je (smeh).

Se poleg rolanja ukvarjate še s kakšnim športom?
Redno se ne rekreiram. Vsako leto hodim na smučanje, lani sem začela s tekom na smučeh. Poskušala sem se ukvarjati s tekom, vendar sem ugotovila, da to ni zame. Drugače pa poleti igram odbojko. Bolj gre za druženje kot za neko športno udejstvovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.