Magazin > VIP
12332 ogledov

Razburjenje: Charlie Hebdo naslovnico namenil Meghan in kraljici

meghan markle Profimedia
Z naslovnico so spomnili na smrt temnopoltega Georgea Floyda.

Meghan Markle in princ Harry sta v intervju z Oprah očrnila kraljevo družino. Med drugim so ji očitali rasizem, dvor pa naj bi Meghan Markle obrnil hrbet, ko je zaradi psihičnih težav potrebovala pomoč.

Tik pred intervjujem je monarhija sicer sprožila protinapad, saj so očitno vedeli, da se zakonca Sussex pred Oprah ne bosta držala nazaj. Na dan so prišle stare obtožbe, da je Meghan ustrahovala zaposlene, ki so zaradi nje celo jokali. Monarhija je napovedala preiskavo, to bo sedaj vodila neodvisna odvetniška pisarna.

S sporom se je ukvarjala tudi francoska satirična revija Charlie Hebdo, ki je naslovnico namenila kraljici in Meghan. V naslovu se sprašujejo, zakaj je Meghan odšla. "Ker nisem mogla več dihati,“ se glasi odgovor.

Karikatura, ki je povzročila razburjene, je spomin na smrt temnopoltega Američana Georgea Floyda, ki se je zadušil, potem ko je policist več minut klečal na njegovem zatilju. 

Mnogi menijo, da je naslovnica neokusna in da ne spodbuja k dialogu o rasizmu, ampak to temo marginalizira. 

Komentarjev 2
  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 19:08 16.marec 2021.

    V tem časopisu bodo dosegli verjetno ravno nasprotno od očitnega sporočila. Folk bo še bolj zasovražil Meghan. Očitno raje poniglavo provocirajo z namenom da se sliši onjih, sicer bi že propadli.

  • Avatar Maja Kajza
    marelica 13:36 16.marec 2021.

    Iz angleskega dvora ni znan noben normalen par. Vsi so bili povezani z aferami, locitvami, ali prepovedmi od kraljice. Ogromno slabega je naredila druzini z vmesavanjem.