Magazin > VIP
1500 ogledov

Razgaljena Tina Gorenjak

Tina Gorenjak na naslovnici Playboya ob 10-letnici izhajanja v slovenskem jeziku Žurnal24 main
Tina Gorenjak se je po desetih letih znova razgalila za revijo Playboy. Kot nam je dejala, se za fotografiranje ni kaj posebno pripravljala, je pa nekajkrat obiskala kozmetični salon.

Jutri bo izšla jubilejna številka slovenskega Playboya. Na naslovnici revije in na njeni sredini bo ista slovenska diva kot pred desetimi leti v prvi številki – Tina Gorenjak – po zaslugi katere so takratni izvodi pošli v rekordno kratkem času.

Kot je za naš portal razkrila Tina, ki bo 29. maja v Festivalni dvorani v Ljubljani še zadnjič nastopila v avtorskem muzikalu Prava dekleta (gledalci bodo ob tej priložnosti dobili tudi krasna darilca), se je za ponovno fotografiranje, tokrat v slogu večnega pin upa, odločila iz več razlogov.

"Eden od njih je zagotovo ta, da je Playboy prestižna revija, ki ženske občuduje. Zaradi tega že pred desetimi leti nisem imela pomislekov. Nikoli še nisem v tej reviji (niti pri nas, niti v tujini) videla fotografij, ki ženski ne bi bile v ponos," pravi Tina, ki se ji zdi zelo zanimivo, da se v nasprotju s Slovenijo v tujini veliko zelo znanih igralk, manekenk in celo športnic brez predsodka odloči za takšno fotografiranje.

Ženskam, ki se pretirano obremenjujejo z leti, dopovedati, da privlačnost absolutno ni povezana z emšem.
 

Privlačnost ni povezana z emšem
"Gotovo je to povezano tudi z majhnostjo Slovenije, kjer smo estradniki bolj na udaru. Pri nas ni zvezdništva. Prav tako se mi zdi zelo zanimivo, da so v tujini najpopularnejše igralke in pevke, ki so zapeljive in seksapilne, pa zaradi tega nihče ne misli, da so netalentirane ali 'neprimerne'. Pri nas so bolj zaželene sive miške. Govorim iz lastnih izkušenj. Po petnajstih letih nastopanja, gledaliških predstav, pisanja, ustvarjanja kvalitetnih avtorskih projektov, vodenja različnih prireditev, odličnih odzivov publike in zadovoljnih naročnikov, se ljudje še vedno obregnejo ob moj ženstven videz, kot da je to nekaj slabega," pravi Tina, ki se ji zdi pomembno, da je človek v skladu s svojim telesom, da ga ima rad.  

"Konec koncev nas naokoli prenaša celo življenje. Eden od razlogov je zagotovo tudi ta, da bi želela ženskam, ki se pretirano obremenjujejo z leti, dopovedati, da privlačnost absolutno ni povezana z emšem. Nasprotno, z izkušnjami pridobimo samozavest, bolj nam je jasno, kaj si želimo, kaj je v življenju pomembno in kaj ne, več si upamo ..."

Tina ni edina slovenska estradnica, ki je za Playboy odvrgla krpice. Katere znane osebe so se še razgalile za omenjeno revijo, si lahko ogledate tu.

Prvo fotografiranje je bilo zelo adrenalinsko
Glavno razliko med prvim in zadnjim fotografiranjem estradnica vidi predvsem v večji izkušenosti in samozavestnosti na obeh straneh. "Pri prvem fotografiranju nihče od nas ni točno vedel, kako in kaj. Playboyeva ekipa je v desetih letih naredila toliko odličnih fotografij, da je njihov način dela zdaj ena sama harmonija. Res pa je, da je bilo prvo fotografiranje zelo adrenalinsko predvsem zaradi pričakovanja odzivov. Nihče ni vedel, kako se bodo Slovenci odzvali na prvi Playboy. In mislim, da smo mu dali dobro popotnico. Prvič me je na mojo željo fotografiral Fulvio Grisoni, saj sva že pred tem sodelovala pri fotografiranju za predstavo Muca Maca ali brez ljubezni mi živeti ni, ki je bila tudi prva gledališka predstava, za katero sem napisala besedilo, režiral pa jo je Branko Đurič Đuro. S Fulviem sva sodelovala tudi pri fotografiranju kultnih fotografij za zgoščenko Peep pop, ki sem jo posnela z Magnificom in njegovo ženo Barbaro Pešut. Tokrat pa je za fantastične fotografije poskrbel nenadkriljivi estet Matej Grošelj."

In na koliko ocenjuje svoje telesne čare? "Ne spomnim se več, koliko sem dobila prvič. Vem samo to, da sem bila takrat in zdaj zadovoljna," nam je v smehu dejala Tina.

Življenje je samo eno in jaz ga zajemam s polno žlico in veseljem.
 

Ena kila gor, ena guba dol
Posebej se Gorenjakova pred fotografiranjem ni pripravljala, je pa nekajkrat obiskala salon Zdenke Kahne. "V salonu imajo veliko različnih tretmajev. Moram pa povedati, da prisegam na njihovo kozmetiko za obraz. No, ker pa sem precej zaposlena z nastopi po celi Sloveniji, sem takrat, ko sem imela kakšen nastop na štajerskem koncu, zavila v salon Beauty Effect v Mariboru. Tudi tam so me pocrkljali. Ker nimam veliko časa za te stvari, mi je predvsem pomembno, da so efektne in da ne trajajo predolgo," pravi Tina, ki se tudi sicer kaj dosti ne ukvarja s svojo postavo in je očitno ena od tistih redkih srečnic, ki se ji s tem ni treba obremenjevati, pa je vseeno videti čudovito.

"Rada jem. Rada dobro jem, ha, ha. Všeč so mi ženske, ki so polne, zaobljene, zato se prav nič ne obremenjujem s kilami. Doma niti nimam tehtnice. Poskušam poslušati svoje telo in če hoče vsak dan čokolado, mu jo pač dam. Ali kot bi rekla moja prijateljica Ana Žvorc: ena kila gor, ena guba dol. Pri vseh stvareh v življenju je potreben balans, zato se mi zdijo diete nesmiselne. Nikoli nisem hodila v fitness. Res pa je, da je moj način življenja, zaradi vseh gledaliških predstav, ki zahtevajo veliko energije, že sam po sebi precej športen. Lani pa sem odkrila, da mi zelo ustrezajo sprehodi v naravo. Ne tek, hoja, hitra hoja. Sprosti me, odpihne obremenjujoče misli, velikokrat na sprehodih tudi dobim ideje in navdih za predstave."

Trenutno se Tina ravno dogovarja za projekt v ŠpasTeatru. "Z Martino Ipša, ki bo za smeh poskrbela tudi na zadnji predstavi Pravih deklet, piševa scenarij za film, komedijo XXL bejbe, ki sva jo prav tako ustvarili skupaj, punce igrajo v vedno bolj razprodanih dvoranah in še marsikaj. Skratka, življenje je samo eno in jaz ga zajemam s polno žlico in veseljem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.