Magazin > VIP
2922 ogledov

Razkrila, kako bosta prišla do sanjske hiše

Marko Potrč Lili Žagar hiša Facebook
Priljubljena voditelja Marko Potrč in Lili Žagar se bosta zelo kmalu vselila v svojo sanjsko hišico, ki jo bosta dobila tudi zaradi sodelovanja s podjetjem, ki jo gradi.

Da si Marko in Lili na štajerskem koncu gradita čisto svoje gnezdece, je znano že dlje. Podobno kot večina Slovencev sta morala tudi onadva vzeti kredit in se zadolžili za 30 let, pri gradnji doma pa jima vsaj malo pomaga sodelovanje s podjetjem Lumar, ki jima gradi sanjsko hišico. "Pri podjetju so videli, da sva zelo zadovoljna, kar sva res, zato smo si rekli, zakaj ne bi združili dobrega s koristnim. Videli so, da se je veliko ljudi odzvalo in jih je zanimalo, ali bi bila midva pripravljena deliti izkušnjo pasivne hiše," nam je razložil Marko in dodal, da svoji imeni sicer nerada izpostavljata v takšne namene, a ker sta s tem podjetjem tako zadovoljna, sta si rekla, da bosta to z veseljem storila.

Očitkov se ne bojita

Podobno se je gradnje hiše pred leti lotila Rebeka Dremelj, le da je ona v nasprotju z Markom in Lili za svoj dom plačala precej manj, saj smo lahko prek šova vsi videli, da se je pevka in nekdanja misica znala zelo dobro dogovarjati za kompenzacijo. Marsikdo je takrat Rebeki to početje očital, Marko in Lili pa se tega ne bojita, saj ne bosta ničesar dobila zastonj, poleg tega pa pravita, da ni nič narobe, če z nekom sodeluješ. "Moje podjetje se je povezalo z Lumarjem; zanj smo že naredili TV-oglas, delamo tudi druge videovsebine in midva bova to izkušnjo z veseljem delila, ker smo se povezali in gre za sodelovanje med podjetjema. Vesel sem, da je prišlo do tega, in tega ne nameravam skrivati. Naj pa poudarim, da hiše ne bova dobila zastonj, saj živimo v Sloveniji in ne govorimo o takšnih sodelovanjih," je dejal v smehu in dodal, da je vrednost sodelovanja precej manjša kot vrednost hiše. "Ampak sva kljub temu vesela, da smo se dogovorili za takšno sodelovanje."

Hiša, ki jo gradita, je pasivna hiša, kar pomeni, da je zelo ekološka in varčna, zelo malo obremenjuje okolje, stroški ogrevanja pa so izjemno majhni. "Postavljena je hitro in še ugodna je. Cene teh hiš se začnejo pri 125.000 evrih," nam je še povedal Marko.

Poleti že v novi hišici

Mlada družinica s Tilnom in Injo na čelu bi se lahko v novo hišo vselila že marca, a Marko in Lili hočeta vse urediti tako, kot je treba. "Edina težava je, da se še nisva dokončno odločila za nekatere stvari, kar je odvisno zgolj od naju. Zato si bova vzela malo več časa, da si izbereva tisto, kar si lahko privoščiva in nama je všeč."

Vse skupaj pa ima za Marka še večji pomen, saj bo hiša stala na zemlji njegovih prednikov. "Imam veliko srečo, da mi ni bilo treba kupovati zemlje, saj bi bilo sicer vse skupaj nedosegljivo. Na tej zemlji sem odraščal, zato sem presrečen, da bosta tu odraščala tudi moja otroka; to je zame nekaj najlepšega," je zaključil.

Komentarjev 3
  • KLOBO 13:58 12.februar 2014.

    sanjska domišljija !!

  • maresem 20:42 10.februar 2014.

    Kake novice... da bruhaš.... Sanjski par, sanjska hiša... imata še kaj sanjskega?

  • Marko Slovenia 10:28 10.februar 2014.

    še bl pasivna je, ko nimaš 14 dni elektrike :) dodatek k prihrankom