Magazin > VIP
47 ogledov

Razkrita skrivnost imen

princ albert, charlene Profimedias
Monaški dvor je sporočil, da se kneginja in dvojčka počutita dobro.

Monaški knez Albert in njegova žena Charlene sta včeraj postala starša deklice in dečka. "Knez in kneginja Monaka z velikim veseljem sporočata rojstvo njunih otrok,“ je veseli dogodek potrdil monaški dvor. Charlene in otroka se počutijo dobro, so še dodali.

Čeprav se je Jacques Honoré Rainier rodil dve minuti za svojo sestro Gabriello Thérèse Marie, bo on nekoč sedel na prestol. "Prestolonaslednik je po pogodbi Péronne (1641) Jacques Honoré Rainier, ki bo prejel naziv markiz mesta Baux. Princesa Gabriella Thérèse Marie, ki je druga v vrsti za prestol, pa bo prejela naziv grofica Carladèsa.“

Imeni imata dolgo tradicijo

Najprej bomo pod drobnogled vzeli ime bodočega kneza - Jacques Honoré Rainier. Jacques I., ki se je rodil kot Jacques Goyon de Matignon, je bil mož prve monaške kneginje Louise Hippolyte, ki je umrla v starosti 34 let. Po njeni smrti je na prestol sedel Jacques I. (1731-1733). Ime Honoré je nosilo že pet monaških knezov, ime Rainer pa je malček dobil po svojem dedku, pokojnemu knezu Rainierju III.

Pri Gabrielli Thérèse Marie je treba pobrskati še globlje v zgodovino. Yolande Martine Gabrielle de Polastron, vojvodinja Polignaca, je bila prababica kneza Rainierja. V 17. pa je živela markiza San Marina, ki je nosila ime Marie-Thérèse Grimaldi.

Čeprav deklica nosi prelepo ime, naj bi bili mnogi razočarani, da Albert deklici ni nadel imena Grace, po svoji pokojni materi Grace Kelly, piše Bunte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.