Magazin > VIP
649 ogledov

Razočarana Danica Lovenjak: Sodni izvedenec ni odločil njej v prid

Danica Lovenjak Osebni arhiv
Čevlje za 700 evrov lahko vrže v smeti …

Danica Lovenjak | Avtor: Žiga Intihar Žiga Intihar
Za kvaliteto je treba seči v žep, kajne? Na žalost tudi to ne pomaga vedno, kar je na lastni koži izkusila tudi novinarka in blogarka Danica Lovenjak.

Kot smo poročali, si je svetlolaska pred dvema letoma za rojstni dan privoščila Valentinove čevlje, za katere je odštela 700 evrov. Na teh čevljih, kupljenih v Galeriji Emporium v Ljubljani, se je letos prelomila peta, zato jih je Danica odnesla nazaj v trgovino, kjer pa so ji razložili, da bo o upravičenosti reklamacije odločal tekstilni sodni izvedenec.

Pozanimali smo se, kako se je zadeva razpleta. Sodni izvedenec surovinskih in proizvodnih napak ni ugotovil in zaključil, da je do mehanske poškodbe prišlo zaradi "ravnanja uporabnice", kot posledica "na primer hoje po grobih kamnitih površinah, padca, zdrsa ali preobremenitve.“ "Moj čevljar se je smejal, ko je to slišal. Rekel je, da pozna njegove storitve in da vse zavrne,“ pravi Danica, ki je jezna tudi zato, ker je izvedenec čevelj med ocenjevanjem popolnoma uničil. "Sodni izvedenec je peto do konca polomil, ne vem, zakaj. Uničil je tudi usnje. Čevlji so že dva meseca pri čevljarju. Upam, da jih bo možno vsaj približno popraviti. Čevelj sicer nikoli več ne bo takšen, kot je bil...“

Danica pa je imela smolo tudi s sandali blagovne znamke Michael Kors. Nosila jih je dvakrat in jih vrnila. "Usnje se je začelo lupiti. Po tem, ko sem se pritožila, da se mi ne zdi prav, da gredo čevlji spet k sodnemu izvedencu, so mi v Galeriji Emporium tokrat odobrili reklamacijo in mi dali dobropis.“

Komentarjev 29
  • glicinija 08:45 16.november 2016.

    Danica, stopi v stik z bodočo prvo damo. Veš ni vse za vsakega

  • Žirafa 00:08 16.november 2016.

    Zakaj bi nekdo plačal tak denar za par čevljev?

  • Žirafa 00:07 16.november 2016.

    Kot sem že kolegu zgoraj odpisala, jaz nosim poceni štikle in tacam povsod pa se mi ni še nikoli peta zlomila, medtem ko je kolegica v par mesecih zlomila dve. Če ne znaš hoditi v štiklih, se ne tlači vanje.