Magazin > VIP
30 ogledov

Reakcije Slovencev na viktorje

Viktorji Benjamin Kovač
Sinoči je v Cankarjevem domu potekala podelitev slovenskih nagrad za medijske dosežke. Prireditev je pričakovano vzbudila različne reakcije na večer, ki so ga zaznamovale tudi številne opazke na račun aktualnega političnega dogajanja v Sloveniji.

Sinočnja podelitev viktorjev je razumljivo vzbudila različne odzive tako na voditelje, dobitnike nagrad kot tudi na samo prireditev. Tviteraši so se s svojimi mnenji začeli oglašati že med podelitvijo. Kaj je torej zmotilo Slovence na včerajšnji podelitvi odmevnih medijskih nagrad?

V vlogah podeljevalcev viktorjev je nastopilo več znanih slovenskih igralcev in komikov, vsi pa niso poželi simpatij s svojimi nastopi. Med drugim so se oglasili uporabnik Vini, ki je predlagal: "Ok, referendum za ukinitev Vida Valiča lahko naredimo na isti dan kot tistega za ukinitev Gojca, novinar Samo Trtnik pa je komentiral: "Ko že misliš, da nižje ne gre, pride na oder Desa, ki imitira Katarino Čas."

Poleg tega pa so med tviteraši predvsem odmevali njihovi komentarji - v šalo ovite opazke na račun trenutnega družbeno-političnega dogajanja, predvsem perečega družinskega zakonika, ki ga bomo izglasovali prihodnjo nedeljo. Po njihovem mnenju je bil večer namreč preveč obarvan s to temo. "Če bi bili viktorji na dan volilnega molka, bi ostali brez 90 odstotkov materiala," je na svojem profilu zapisal uporabnik A.@STRELOVOD, medtem ko je bil Luka Novak, pisatelj in TV kuhar, prepričan, da so bili viktorji "popolnoma po nepotrebnem spolitizirani. Škoda".

Tviteraši pa niso mogli niti mimo določenih grdih izrazov, ki so jih izustili nekateri znani slovenski igralci in humoristi na odru. "Tole z metrskimi ti** in faf**jem je bilo pa malo divje :)," je zapisal Vini, Anže Vodovnik pa se je vprašal: "A so res spustili to besedo v eter na nacionalko ob 21? Je**, jutri bo pri maši pridiga".

Tudi celotna prireditev pri nekaterih ni požela prevelikih simpatij. "Najboljši del Viktorjev: oglasi,“ je bil mnenja novinar Samo Trtnik, Kaja Šenk pa je na kratko komentirala: "Viktorji … fail.“ Nekatere so zmotili tudi dobitniki zlatih kipcev. "Denis Avdić ima viktorja. Čestitke uničevalcu/morilcu dobrega voditelja/imitatorja. Kronski dokaz, da vlada v deželi vakuum,“ je bil kritičen športni novinar in imitator Jure Mastnak. "Tega pa ne znam komentirat. V konkurenci Plestenjaka in Keučeve, dobi zmago Tanja Žagar?!?,“ pa je dobitnico viktorja popularnosti za glasbeno izvajalko komentiral Samo Trtnik.

Sicer je značilno, da je lažje grajati kot hvaliti, vendar so se navkljub večinoma negativnim kritikam, vseeno našli tudi tisti, ki so v podelitvi videli svetle točke. Precej pohval je s svojim nastopom med drugim požel humoristični dvojček Slon in Sadež. "Slon in sadež! Hvala!“ je med drugim zapisal Anže Zalar, Katarina Jenko pa je zapisala: "Slon in Sadež zmagata, kot vedno“. Anže Vodovnik pa je na primer videl v izboru Tanje Žagar pravo dobitnico. "Neverjetno, Tanja Žagar! Ona, njeni glasbeni dosežki so več kot očitni, ima top pesmi, razprodala stadion, bila v komisijah. Res, bravo!!!"

Vsak ima sicer pravico do svojega mnenja. Kakšno pa je bilo vaše? Odgovorite na zgornjo anketo in nam povejte, ali vam je bila všeč sinočnja podelitev?

Komentarjev 6
  • Trsten 16:16 19.marec 2012.

    Tanja Žagar je tolk butasta da ne ve da Zoki ni župan. Bi mu pa kar v naročje skočila.Da kozlaš. Da si tile kvazi umetniki s Svijetlano Makarović toliko primitivnih fint privošči je pa preveč za tele samooklicane mizerne umetnike.

  • mzynfo 00:55 19.marec 2012.

    buzeranti se reče

  • cirilyo 19:27 18.marec 2012.

    www.wazzub-slovenia.com.nu*samo še do 9. aprila**obisk za omahljivce ni priporočljiv