Magazin > VIP
58 ogledov

Regininih 15 let

Regina je Slovenijo leta 1996 v Oslu zastopala s skladbo Dan najlepših sanj. (Fo Žurnal24 main
Letos mineva 15 let od Regininega nastopa na Eurosongu. Ta jubilej si želi pevka zaznamovati s posebnim dogodkom, nanj pa povabiti vse, ki so bili takrat na odru z njo.

Prekmurska pevka Irena Jalšovec, bolj znana pod imenom Regina, namerava s posebnim dogodkom obeležiti 15. obletnico svojega nastopa na festivalu Eurosong. "Petnajst let je od tega, kar sem bila na Eurosongu. Rekla sem, da bom naredila eno žurko, če ne drugače, pa na svojem vrtu. Da se dobimo tisti, ki smo bili takrat na odru v Oslu. To bom zagotovo izpeljala. Ob pomoči kakšnega sponzorja pa bi lahko zadeva postala tudi malo večja," napoveduje Regina, letošnji zmagovalki Eme Maji Keuc pa v Düsseldorfu želi veliko sreče. "Upam, da se bo znala postaviti zase, ker je krasna pevka in dejansko okoli sebe ne potrebuje ničesar. Ona mora blesteti na odru. Eurosong sam pa je tako nepredvidljiv kot aprilsko vreme. Pohvalila bi tudi letošnji način izbire pesmi, mešanico ljudskega in strokovnega glasovanja. Dejstvo je, da skladba nikoli ne bo všeč vsem. Meni se zdi v redu, da je v igri žirija, saj ima dejansko strokovno noto. Všeč mi je bilo, da so letos izbirali, kot so, in da je končna odločitev pripadla ljudstvu." 

Regina bo tudi letos svojo srečo poskušala na Slovenski popevki, na kateri je s skladbo Moje ime slavila že leta 2000, ko je zanjo prejela nagrado strokovne žirije. "Prijavila sem se na Slovensko popevko. Bomo videli, kako in kaj. Nikoli ne morem nič predvidevati. Že nekaj časa napovedujem tudi ploščo, čeprav trenutno niso najboljši pogoji za to. A menim, da me tisti, ki me želijo slišati, že nekako najdejo. Sicer pa veliko nastopam. Predvsem se lahko pohvalim z dobrodelnimi prireditvami. Nedavno sem v Prekmurju sodelovala na dogodku, na katerem so zbirali sredstva za nakup intervencijskega avtomobila in je bilo prav luštno, ker so bili organizatorji zelo neorganizirani. A zaradi tega je vse skupaj izpadlo toliko bolj pristno. Ker veš, da bodo šla sredstva tja, kamor je treba," nam je za konec še dejala pevka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.