Magazin > VIP
934 ogledov

Rešili kapitana in njegovo psičko po dveh mesecih na morju!

Tim Shaddock
Neverjetno, kako sta preživela.

54-letni avstralski mornar Tim Shaddock je s svojim katamaranom pred več kot dvema mesecema izplul iz mehiškega mesta La Paz, a ga je na morju ujela nevihta in obtičal je sredi Tihega ocena s psičko Bello.

Tim Shaddock, reševanje | Avtor: Google Google

Ker mu je nevihta vzela elektriko, sta z Bello jedla surovo ribo in pila deževnico. "Bilo je veliko, veliko, veliko slabih in veliko dobrih dni. Energija ... utrujenost je najtežji del,” je dejal. Čas si je krajšal s popravljanjem stvari in ostal pozitiven. Pogosto je tudi plaval v vodi in poskušal uživati. 

Po več kot dveh mesecih ga je opazil helikopter 1930 km od kopnega. Vrgli so mu pijačo in ga pozneje prišli iskat z gliserjem. “Kapitanu in ribiški ladji, ki sta mi rešila življenje, sem tako hvaležen. Živ sem in res si nisem mislil, da mi bo uspelo,” je dejal Shaddock in dodal, da se on in njegova' psička Bella počutita dobro, piše Daily Mail.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.