Magazin > VIP
522 ogledov

Resna bolezen: MGL uprizoritve prestavil za skoraj eno leto

Primož Pirnat mediaspeed
MGL je abonente obvestil, da bo "zaradi resnejše bolezni v ansamblu odpadla premiera Shakespearove komedije Sen kresne noči".

"Ker je položaj na žalost v več pogledih akuten, bomo projekt lahko izvedli šele v začetku prihodnje sezone. Režiser Primož Ekart za veliki oder že pripravlja nadomestno uprizoritev, in sicer komedijo Družinski parlament,“ je Mestno gledališče ljubljansko še sporočilo v pismu.

Za Žurnal24 so pojasnili, da je zbolel igralec Primož Pirnat. "Ustvarjalci predstave so bili v zelo ranljivi fazi, ko je prišlo do bolezni igralca Primoža Pirnata, zato se je vodstvo skupaj z režiserjem odločilo študij zamrzniti in ga prestaviti na že omenjen termin. Poleg tega, da je bila ekipa v fazi, ko težko nadomeščaš soustvarjalca, gre tudi za težko nadomestljivega igralca, kar Primož Pirnat zagotovo je. Prav zaradi te bolezni je Primož Pirnat zapustil tudi zasedbo koprodukcije Vojna in mir, za katero je prav danes (ponedeljek, 21. 11. 2016, op. avt.) potekala uvodna vaja v Cankarjevem domu.“

Uprizoritev Sen kresne noči v režiji Jerneja Lorencija je v obstoječi zasedbi prestavljena na začetek sezone 17/18, premiera je predvidena za sredino oktobra. "Nadejamo se, da bo Primož Pirnat do najkasneje februarja okreval,“  še dodajajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.