Magazin > VIP
18992 ogledov

Resnica o Dianini krščenki, ki je umrla pri petih letih

leonora Netflix
Kdo je bila Leonora Knatchbull?

Gledalci Netflixove serije Krona so v prvem delu nove sezone izvedeli, da je imela princesa Diana krščenko po imenu Leonora, ki je bila zelo bolna. V drugem delu so prikazali dekličin pogreb ...

Kdo je bila Leonora in kaj se ji je zgodilo?

Leonora je bila hčerka grofa in grofice Nortona in Penelope Knatchbull, ki sta bila s kraljevo družino povezana po Philipovi strani, se pravi z družino Mountbatten. Norton je bil vnuk lorda Louisa Mountbattna in je bratranec kralja Karla III., ki je bil celo njegova priča, ko je Penelope obljubil večno zvestobo. 

Leonora je umrla oktobra 1991. Zanjo je bil usoden rak ledvic, s katerim se je borila 14 mesecev. Prestala je kemoterapije in radioterapijo in zdelo se je, da se njeno stanje izboljšuje. Starši so jo odpeljali na poletne počitnice, na katerih sta bila tudi princ Charles in Diana s sinovoma. Kmalu po prihodu domov pa se je njeno zdravje spet poslabšalo. Dočakala je le pet let. Diana jo je tik pred smrtjo še obiskala v bolnišnici. Po smrti je njena družina ustanovila fundacijo, ki zbira denar za otroke s to boleznijo. 

penelope | Avtor: Profimedia Profimedia

Penelope je bila tesna prijateljica princa Philipa in kraljice. Mediji so ji nadeli celo vzdevek "druga najpomembnejša ženska v Philipovem življenju". Kraljičin mož ji je bil po hčerkini smrti v veliko oporo. On je bil tisti, ki jo je navdušil za nov hobi, vožnjo s kočijami, s katerim se je v težkih časih zamotila. Bila je ena od 30 oseb, ki je bila povabljena na prinčev pogreb. Fotografija spodaj.

penelope | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.