Magazin > VIP
5416 ogledov

Resnica o tej fotografiji je srca parajoča

Charlotte O’Dwyer Reševalni pas/Twitter
Mala Charlotte verjetno ni dojela, kaj se okoli nje zares dogaja.

20-mesečna Charlotte O’Dwyer se je morala posloviti od očeta, gasilca, ki je umrl v uničujočih požarih v Avstraliji. 

Fotografije male deklice, ki v beli obleki stoji ob krsti svojega očeta in ima na glavi njegovo čelado, so ganile svet. Deklica nosi tudi medaljo, ki jo je njen očka, Andrew O'Dwyer, ki je bil prostovoljni gasilec, posthumno prejel za pogum. Na 36-letnika in njegovega kolega, 32-letnega gasilca Geoffreyja Keatona, ki je bil prav tako oče 20-mesečnemu otroku, je padlo drevo, ki je njuno vozilo potisnilo s ceste. Oba sta umrla. 



"Charlotte mora vedeti, da je bil njen oče nesebičen in poseben moški, ki je odšel le zato, ker je bil heroj,“ je v govoru na pogrebni slovesnosti povedal poveljnik gasilcev Shane Fitzsimmons, ki je najavil tudi, da bodo gasilski avto okrasili z zapisom: "V spomin Andrewu O’Dwyerju.“ 

Charlotte verjetno ni dobro razumela, kaj se dogaja okoli nje, ko pa je poljubila krsto svojega očeta, je zajokala. Nato so Andrewa odpeljali k večnemu počitku. Pred cerkvijo ga je pričakalo več 100 prostovoljnih gasilcev, Maori pa so se mu poklonili s hako.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.