Magazin > VIP
42 ogledov

Režiser Monicelli naredil samomor

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Italijanski režiser in scenarist Mario Monicelli je v Rimu storil samomor.

Italijanski režiser in scenarist, 95-letni Mario Monicelli, ki se je podpisal pod več uspešnih vojnih filmov in ustvaril veliko priznanih italijanskih igralcev, je v ponedeljek storil samomor. V smrt je skočil s četrtega nadstropja bolnišnice San Giovanni v Rimu, kjer se je zdravil zaradi raka na prostati, poročajo italijanski mediji.

Monicelli je skupaj s Federicom Fellinijem in Michelangelom Antonionijem veljal za enega najpomembnejših režiserjev povojnega filma. Monicelli je režiral klasične filme, La Grande Guerra velja za eno njegovih najboljših režij.

Monicelli se je rodil leta 1915 v Viareggiu. Svoj prvi film je posnel leta 1934, kot režiser pa se je uradno predstavil leta 1949 s filmom Totò cerca casa. Občasno je snemal tudi za televizijo in gledališče, preizkusil pa se je tudi kot igralec. Sodeloval je s pomembnimi režiserji 20. stoletja, leta 1991 je na beneškem filmskem festivalu prejel zlatega leva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.