Magazin > VIP
30 ogledov

Rezultatov nikoli ne bomo izvedeli

Slovenija ima talent Žurnal24 main
Na Pro Plusu ne bodo izdali rezultatov glasovanja v finalu šova Slovenija ima talent. Kako so se tekmovalci razvrstili po številu glasov, tako ne bomo nikoli izvedeli.

Zanimalo nas je, kako so se kandidati razvrstili v nedeljskem finalu, in se po rezultate obrnili na Pro Plus, kjer pa vrstnega reda kandidatov po glasovanju ne bodo objavili. Prav tako ne želijo izdati, koliko odstotkov glasov je prejela zmagovalka, sedemletna Lina Kuduzović.

"Števila telefonskih glasov kot že pri prejšnjih šovih tudi tokrat ne objavljamo, saj je podatek drugotnega pomena. Pomembno je, kdo od tekmovalcev je od gledalcev prejel najvišjo podporo. Podobni trendi in pravila o procesu glasovanja se uporabljajo tudi v tujini, torej s fokusom na zmagovalca. Sicer pa je prioriteta pri glasovanju zagotavljanje korektnih rezultatov, za kar si prizadevamo tako na PRO PLUS kot telefonski operaterji," nam je na vprašanje, zakaj so tako skrivnostni in kdo jamči za verodostojnost rezultatov, odgovorila Katja Kovačič, predstavnica za odnose z javnostmi Pro Plusa.

V Nemčiji rezultate razglasili
Za primerjavo: v nemškem resničnostnem šovu Nemčija išče superzvezdo (Deutschland sucht das Supertalent) so rezultate naknadno objavili. Sicer pa je za verodostojnost jamčil notar, ki je po vsaki oddaji na oder prinesel kuverto z rezultati. "Vsaka televizija ima pravico, da se odloči o načinu posredovanja podatkov glasovanja. Podrobnosti primera iz Nemčije ne poznamo in tako načina postopka objave rezultatov ne moremo komentirati. Bistveno pri vseh primerih je, da je glasovanje izvedeno profesionalno in korektno," so še povedali.

Vprašali smo še, ali se jim ne zdi, da so za neobjavo rezultatov gledalci prikrajšani. "Ne, gledalci prostovoljno glasujejo za svoje favorite. Z razglasitvijo zmagovalca jim je trenutek zmage podan v popolni veličini, s fokusom na njem in ne na sekundarni statistiki, ki bi jim lahko odvzela čar večera, čustven naboj trenutka zmage," je še dodala Katja Kovačič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.