Magazin > VIP
18 ogledov

Rihanni se obeta tožba

Rihanna in Michael Jackson naj bi ukradla del pesmi kamerunskega glasbenika Mana Žurnal24 main
75-letni afriški glabenik toži Rihanno in Michaela Jacksona zaradi kraje avtorskih pravic. Jackson je namreč Rihanni dovolil objavo dela Dibangove pesmi brez njegovega dovoljenja.
Lepi temnopolti pevki Rihanni se obeta tožba. Tožil jo bo Manu Dibango, saksofonist, pianist in skladatelj, ki velja za enega izmed veteranov afriške glasbe. Rihanna in Michael Jackson naj bi ukradla del pesmi iz leta 1972 z naslovom Soul Makossa.

Jackson je že priznal svoj del krivde, ker je za pesem Wanna Be Startin' Something, ki se je nato pojavila na albumu Thriller leta 1983, ukradel del besedila. Glede tega je bila poravnava s strani Jacksona zaradi kraje dosežena že pred leti. A bremeni ga nova obtožnica, ker je Rihanni dovolil uporabo dela besedila iz omenjene pesmi za njen hit Please Don't Stop the Music brez Dibangovega dovoljenja.

Dibangovi odvetniki, ki sicer živijo v Londonu, zahtevajo 650 tisoč dolarjev odškodnine. Prav tako so zaprosili francosko sodišče, naj založniškim hišam Sony BMG, EMI in Warner do zaključka primera prepovejo prodajo albuma, na kateri je objavljena sporna pesem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.