Magazin > VIP
15 ogledov

Robin Gibb se spet bojuje proti raku

Robin Gibb EPA
Glasbenik Robin Gibb že en teden leži v bolnišnici, kjer se spet bojuje proti raku na jetrih in črevesju. Zvezdnik ne more govoriti in se s svojo družino sporazumeva z mežikanjem.

Čeprav se je zdelo, da je Robin premagal raka na jetrih in črevesju, se je zahrbtna bolezen vrnila. Glasbenik je trenutno v bolnišnici, kjer mu ob strani ves čas stoji njegova žena Dwina in sinova  Robin-John in Spencer. A ker Robin zaradi dihalne cevke ne more govoriti, se z njimi sporazumeva z mežikanjem. Pred kratkim je namreč prestal traheotomijo, kirurški poseg, pri katerem prerežejo kožo na vratu in strukture pod njo ter zraku odprejo prosto pot neposredno v sapnik. "Ta poseg je bil potreben zato, ker je bil dolgo v komi. Iz istega razloga se bo moral veliko stvari naučiti še enkrat, če bo popolnoma okreval," je za britanski časopis Daily Telegraph povedal njegov bližnji prijatelj Jim Dooley. "Možnosti preživetja so polovične. Če se bo izmazal, se bo moral spet učiti hoditi," je še pojasnil Dooley.

Robinove težave z zdravjem se tako nadaljujejo. Konec aprila je sicer kazalo, da mu gre na bolje, ko se je po 12 dneh zbudil iz kome. Pred tem je zbolel za pljučnico, februarja je prvič premagal raka na jetrih in črevesju, marca pa je prestal operacijo na debelem črevesju. Držimo pesti, da mu bo tudi tokrat uspelo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.