Magazin > VIP
23 ogledov

Robina Gibba preiskoval FBI

Robin Gibb EPA
Pokojnega glasbenika Robina Gibba je pred več kot 30 leti preiskoval FBI zaradi groženj, ki jih je namenil odvetnikom svoje bivše žene.

Robin Gibb, ki je maja letos umrl za rakom, naj bi odvetnikom svoje bivše žene Molly Hullis grozil s smrtjo in jim celo sporočil, da je že najel morilca. Zaradi groženj je bil pod drobnogledom FBI-ja, ki ima dokaze, da je bil zvezdnik res negativno nastrojen proti odvetnikom. "Kar ste storili, je prekoračilo vse meje. Najel sem nekoga, zdaj je samo še vprašanje časa ..." Takšno sporočilo in še več podobnih naj bi Robin poslal Mollyjinima odvetnikoma Haymonu in Waltersu leta 1980, ko se je končal zakon z Molly. Odvetnika sta nato kontaktirala FBI in ga opozorila, da sta od Gibba prejela že več grozilnih telegramov.

V FBI-ju so že premišljevali, kako bi ukrepali, da bi ustavili zvezdnika, ki je bil takrat na vrhuncu svoje pevske kariere. Njegovi odvetniki so FBI-ju takrat zatrdili, da Robin ni "tako neumen, da bi grozil nekomu, še posebej zato, ker bi to lahko vplivalo na njegovo kariero".

Zadeva je bila kasneje ovržena, FBI pa je primer zaprl marca 1981, saj Molly in njeni odvetniki niso hoteli tožiti Robina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.