Magazin > VIP
68 ogledov

RTV mu je plačala 70 tisočakov

Anže Škrube mediaspeed
Podjetje Anžeta Škrubeta je od RTVS, kjer dela njegova mama, tudi solastnica podjetja, v letu in pol prejelo 70 tisočakov.

Med zanimivejšimi potrošniki davkoplačevalskega denarja, ki jih razkriva spletna aplikacija Supervizor, je tudi plesalec in koreograf Anže Škrube.

Član skupine Maestro oziroma njegovo podjetje Anže Škrube, d. o. o., je namreč od RTV Slovenija samo lani in letos prejel kar 68.148 evrov, ob čemer velja omeniti, da je 30-odstotna lastnica podjetja tudi njegova mama Olga Škrube, ki je na RTVS zaposlena kot vodja pravne službe.

RTVS: Povezava ni sporna
“Olga Škrube nima nobenega vpliva na izbiro izvajalcev v TV programih, zato družinska povezava ni sporna,” menijo na nacionalki, kjer so natančneje pojasnili tudi prihodke Anžeta Škrubeta.

Ta je s svojo plesno šolo lani sodeloval z Razvedrilnim programom v 23 oddajah Parada ter v oddajah Miss Slovenije 2010 in Ema 2010, s Kulturnimi in umetniškimi programi pa v oddaji V duhu glasbenega in plesnega izročila, za kar je prejel 56.572 evrov. Letos je s svojo plesno šolo za 11.576 evrov sodeloval na Emi 2011, Evrosongu 2011 in pri snemanju videospota za Majo Keuc. Kot dodajajo na RTVS, je sodelovanje obsegalo nastope plesalcev, koreo
grafije, vaje, najem dvorane za vaje in potne stroške.

“Dokazal sem se z delom”
Da pri znesku, ki ga je prejel od RTVS, ne gre samo za njegov honorar, poudarja tudi Škrube: “Honorar se razdeli med približno 40 plesalcev, ki sem jih uporabil v zadnjih dveh letih, za koreografijo, stajling in projekcije, 50 odstotkov proračuna pa gre po navadi samo za kostume.”

O mami pa: “Velikokrat so me že spraševali, ali sem na RTVS dobil pozicijo nekakšnega hišnega koreografa zaradi mame, ki dela tam v pravni službi, ampak morate vedeti, da je Razvedrilni program RTVS dejansko druga hiša kot pravna služba. Za vsako oddajo RTVS, za katero sem podpisal pogodbo, sem se moral prijaviti na razpis, konec koncev pa sem se dokazal s svojim delom.”

Komentarjev 6
  • allstarr111 17:09 02.september 2011.

    Temu kar on in njemu podobni počnejo ti praviš DELO ??? Dela delavec, plesalec pleše in ples ni delo ampak bolj šport. In če se on rad ukvarja s športom mene nič ne moti, samo dokler to počne za svoj ...prikaži večj denar, ko pa to počne z našim denarjem me pa zelo moti.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:02 30.avgust 2011.

    Za ta dnar ga grem jest na roke vržt v Odmeve!

  • zic 14:44 30.avgust 2011.

    vse si je zaslužil izključno z delom....ker veliko dela, je uspešen in ga vsi senimo....če pa pogledamo spodnje foušljive komentarje ti je pa vse jasno...matr vam, privoščite vsaj enkrat nekomu, da nekaj zasluži...fantje maestra delajo cel dan...a mislite, da všečni ...prikaži več nastopi pridejo ko si ga malo podrk....š...miškoti delati je potrebno ne pa lajat u luno!?!?