Magazin > VIP
5903 ogledov

RTVS izbrala sama: To je band, ki nas bo zastopal na Evrosongu!

Joker Out Zurnal24 foto
Mnoge je ta poteza presenetila.

RTV Slovenija se je po letošnji slabši uvrstitvi naših predstavnikov na izboru za Pesem Evrovizije, odločila, da bo leta 2023 dala prednost najbolj uspešnim, kakovostnim in preverjenim glasbenim izvajalcem v Sloveniji. Na Eurosongu v Liverpoolu bo Slovenijo po izboru RTV Slovenija zastopala skupina Joker Out. Skladbo bodo glasbeniki te dni posneli v Hamburgu, peli jo bodo v slovenščini, na TV Slovenija pa bo premierno predvajana 4. februarja. Fantje bodo za skladbo posneli tudi videospot. 

Zagotovo smo Slovenci in Slovenke vajeni drugačnega izbora za predstavnika Evrovizije, zato je odgovorni urednik razvedrilnega programa Vanja Vardjan za zurnal24.si odgovoril, kako zagovarja svojo odločitev, da letos občinstvo ne bo soodločalo?  "Gre za poseben način izbora. Letos je na ta način, z internim izborom, izbiralo predstavnika 12 držav, med drugim tudi Velika Britanija. Druga stvar, kdo pa je trenutno bolj primeren za tako stvar kot Joker Out, glede na to, kako so trenutno uspešni in prijljubljeni, tudi glede kakovosti ni nobenih dilem. V tem ne vidim nič posebnega, da na 'svetovno evropsko prvenstvo v petju' pošljemo nekoga, ki je trenutno pri nas v ospredju," pravi Vardjan.

Da je nenavadno, da Eme letos ne bomo imeli, pa se strinja Bojan Cvjetičanin, prvi glas skupine Joker Out: "Glede na to, da smo v Sloveniji navajeni imeti Emo, je nenavadno, da se to zgodi, sicer ni prvič, en tak izbor smo že imeli. A iskreno smo mnenja, glede na to, da to je stalna praksa v državah, ki tekmujejo na Evroviziji, da ni v tem nič spornega. Stojimo za vsemi dosežki, ki jih imamo, za svojo muziko, vemo, da tukaj dobro delamo in se nam zdi povsem prav, da to lahko pokažemo tudi na Evroviziji. Pa ne le mi, ogromno je izvajalcev, ki so zelo kakovostni in škoda, da nas vsako leto ne zastopajo na Evroviziji, ker vemo, da imamo ogromno dobrega kadra, ki bi lahko navduševal. Tako, da je to morda dobra ideja tudi za naslednje leto."

Kot je za zurnal24.si še povedal Vardjan je interna komisija razvedrilnega programa najprej določila kriterije, ki naj bi bili najbolj pomembni pri izboru našega predstavnika. "Potem smo se pogovarjali, kdo bi lahko bil, na koncu smo ugotovili, da imajo Joker Out znanje in željo, kar je najbolj pomembno. Ko smo jih izbrali mi, je enoglasno to potrdil kolegij vodstva televizije, izbiro pa so enoglasno potrdili tudi na Valu 202," je še povedal Vanja Vardjan.  
 

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 14:35 08.december 2022.

    Vanja Vardjan jih bo spremljal na TRR

  • zdrej 12:37 08.december 2022.

    Saj je tak vseeno. Škoda denarja za EMO. Ni pa prav iz pogleda principa.

  • Avatar Leon
    Leon 11:57 08.december 2022.

    Menda je bila v igri Gotarjeva ,ki je potem prešla na drugo stran ko ji je voda tekla v grlo .