Magazin > VIP
6353 ogledov

RTV Slovenija naj bi razmišljala o odstopu od Evrovizije 2023

lps Andres Putting (EBU)
Kaj se je tokrat dogajalo v ozadju, trenutno še ni popolnoma jasno.

Po poročanju eurovoix.com naj bi RTV Slovenija razmišljala o tem, da bi odstopila od sodelovanja na Pesmi Evrovizije 2023, a je kasneje svojo udeležbo le potrdila. Alenka Gotar, ki je Slovenijo zastopala na Evroviziji 2007 in je zdaj članica programskega sveta RTV Slovenija, je na družbenih omrežjih objavila:

"Odlična novica! Vodstvo in svetovalci RTV so spomladi razmišljali, da ne bi več sodelovali na Evroviziji! Veseli me, da so tokrat upoštevali mnenje Glasbene komisije Programskega sveta RTV, katere predsednica sem, da je pomembno, da slovenska glasba in glasbeniki ustvarjajo novo glasbo, ki se predvaja tudi v tujini. Hvala tudi celotnemu programskemu svetu RTV, levim in desnim svetnikom, ki ste nas/me podprli! Brez glasu proti! Naj živi glasba!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alenka Gotar (@alenkagotar)

RTV Slovenija je sicer o tem koraku, o odstopu od tekmovanja, sicer premišljevala tudi že pred Evrovizijo 2013 in 2014 zaradi finančnih težav.

Na pojasnilo RTV Slovenija v uredništvu še čakamo in ga objavimo takoj, ko ga dobimo.

Komentarjev 15
  • Ender3 17:52 19.september 2022.

    Ostalo bo zgolj v razmišljanju. Da bi se odgovorni temu odpovedali? Gremo pobirat stave !

  • Avatar Zoran
    StarMačk 14:15 19.september 2022.

    In tako se bo eno par mandeljcev, še naprej fino imelo na račun RTV in vseh, ki plačujemo prispevek tudi za eno izmed stvari, ki bi jih na RTV najprej lahko pogrešali. Naša glasba in glasbeniki zaradi Evrovizije prav v ...prikaži več ničemer ne profitirajo! Sodelujoče države le pomagajo, da se nek preživeli koncept manipulacije z glasbo in vsem kar se okoli nje vrti, lahko nadaljuje! Raje bi, ta ne rano mala sredstva, namenili za kakšne nove izobraževalne, ali potopisne oddaje, bi bilo več splošne koristi.

  • munja 12:46 19.september 2022.

    Ej, komentatorji, očitno ste eni prebrali samo naslov!! Potrdili so sodelovanje na Euroviziji. Potrebno bi bilo znižat rtv naročnino, ker imajo očitno preveč denarja, da ga razmetavajo za nepotrebne stvari.