Magazin > VIP
31102 ogledov

RTVS: Po dveh razrešitvah je voditelj prosil za to!

Nejc Krevs RTV Slovenija / Adrijan Pregelj
Ostaja na RTV SLO, a ne izključuje drugih možnosti.

Nejc Krevs je do septembra vodil TV Dnevnik, a ga je novo vodstvo razrešilo in postavilo za voditelja Poročil ob 8.00 in 13.00. Sedaj je izgubil tudi ta voditeljski stolček. "V prvi vrsti naj povem, da spoštujem odločitev urednice in vodstva, ker je nekoč ta sistem že obstajal, in sicer, da so poročila ob 13.00 vodili tisti, ki so tudi Dnevnik ob 19.00. V zelo kratkem času sem bil kar dvakrat razrešen z voditeljskega mesta, najprej Dnevnika in nato Poročil ob 13.00. Še vedno ostajam novinar in urednik, a sem dal urednici vedeti, da si želim voditi jutranja poročila. Na to je odgovorila, da je hvaležna s seznanitvijo glede te želje. Zaenkrat me v januarskem načrtu za vodenje ni, sem pa uredniško vpet v jutranja poročila," je Krevs povedal za Žurnal24 in dodal: "Žalosti me dejstvo, da sem izgubil voditeljsko mesto, ki sem ga imel od leta 2016, a sem pripravljen na spremembe znotraj RTV SLO kot tudi zunaj, a ne nujno v novinarski smeri. Zaenkrat teh sprememb ni in ostajam na RTV SLO, ker ne izključujem tudi sodelovanja z drugimi uredništvi. Na dolgi rok verjamem, da bom spet vodil Dnevnik. Še prej, kot si sam mislim, ker sem otrok te institucije in imam prihodnost v njej. Kot rečeno, pa povsem ne izključujem tudi drugih možnosti."

Zdi se, da uredništvo TV SLO odstavlja voditelje in oddaje, ki so nastale ali svoje mesto dobile pod prejšnjo ali prejšnjimi političnimi garniturami. Kam bi umestili Krevsa, teologa s soprogo, aktivno v stranki SD? Sam pravi, da ga ping pong ideologija ne zanima, pač pa sledi le profesionalnim novinarskim in etičnim načelom. "Ne glede na vodstvo se trudim delovati profesionalno. Dejstvo je, da v resnici politika nikoli ne bo in nikoli ni pustila te institucije pri miru. Rekel bi, da me sovražijo predvsem skrajnosti, tako leve kot desne, saj delujem z nevtralnim pogledom. Ne strinjam se, da se novinarji delimo po prepričanjih, zame ostaja le profesionalno ali neprofesionalno novinarstvo. Na RTV Slovenija sem prišel v času Cerarjeve vlade, pa to še ne pomeni da sem bil kadar koli član njegove stranke. Želim povedati, da ne glede na to, kdo je v vodstvenih strukturah, etični in moralni novinarski kodeksi so enaki, zato se ne pustim vplivati. Ping pong ideologija me ne zanima in me ne bo, ker če bi me, bi bil v politiki. Kot teologa bi me radi stlačili v en politični okvir, a teologija e nisem študiral zaradi pripadnosti kateri koli religiji ali ideologiji, pač pa me zanjo navdušil Rok Trkaj, ki je prav tako diplomiran teolog. Gre za študij, ki mi je dal širino in dodano vrednost ter celovitejši pogled na svet," še doda. 

Komentarjev 12
  • matjaz71 14:24 12.januar 2024.

    Pokvarjena leva RTV banda. A to je pošteno. Vse se vrača vse se plača

  • Ender3 15:24 11.januar 2024.

    Omenjeni sedaj lahko močno upa, da bo ponovna pritožba dr.Zvera v Bruslju obrodila sadove. Ne vem ali pritožbe Zver in Tomčeva dajeta v svojem imenu ali v imenu stranke. Vsekakor ne v imenu skupne politike RS..Takšno primitivno soliranje in blatenje ...prikaži več lastne države bi morali preganjati.

  • djdj 12:57 11.januar 2024.

    Me je presenetilo, da je še vedno na TV SLO, pravtako Valentina Plaskan.