Magazin > VIP
37233 ogledov

RTVS umaknila Jadranko Juras

Jadranka Juras MMC RTV SLO
"Še se bomo gledali," pravi Jadranka.

"Sama pa smatram, da je velika odgovornost to, da ti hodiš na misije in tam pobijaš lokalno prebivalstvo. Velika odgovornost to, da naši vojaki sploh hodijo nekam, kjer v bistvu ne branijo Slovenije, vendar so vpleteni v globalno vojno proti terorizmu, ki traja že od 2001 in ji ni videti konca,“ je Jadranka Juras decembra povedala v oddaji Zadnja beseda in razbesnela obrambnega ministra Mateja Tonina in poveljnika poveljstva sil SV Miho Škerbinca. Jadranka je pozneje razložila, da je bila njena izjava vzeta iz konteksta in da nikoli ni izjavila, da so slovenski vojaki na misijah pobijajo lokalno prebivalstvo. 

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija je takrat pojasnila, da posameznih izjav gostov na televiziji ne komentira, opozarjajo pa, da je bila konkretna izjava "iztrgana iz konteksta, ki govori o globalnih geostrateških razmerah". Iz razprave je mogoče razumeti, da "so komentatorke govorile v prid Slovenski vojski", omenjale so tudi srečanje z vojakinjami Slovenske vojske v studiu oddaje Zadnja beseda pred časom, so še poudarili.

So pa se po oddaji pojavile govorice, da je Jadranka ostala brez sedeža v oddaji. Pojasnila je, kaj se je zgodilo.

"Danes sem dobila z različnih naslovov vprašanje, ali so me res vrgli iz RTV oz. oddaje Zadnja beseda. Naj pojasnim - na RTV nisem bila nikoli zaposlena in nisem izgubila nobene službe. Sem samozaposlena v kulturi. Oddaja Zadnja beseda ima koncept menjavanja komentatork (z izjemo voditeljice in Katarine Kresal) in tako sem sama komentatorski stolček menjavala z gospo Vido Žabot. Res je, da so me decembra umaknili zaradi javnega linča, vendar je RTV ob napadu Tonina, SV in Sindikata stala na moji strani in v zvezi s tem tudi podala uradno izjavo, za kar ji bom hvaležna do konca svojih dni. Lahko bi preprosto izjavila, da se od moje izjave distancira, a je zapisala tako, kot je bilo res. Torej v izogib vsem insinuacijam - mene RTV ni ne odpustila, niti kaznovala, niti vrgla iz oddaje Zadnja beseda. Še se bomo gledali.“

Komentarjev 20
  • Igor Jurše 19:10 28.januar 2021.

    Ne pozabimo da so se te bejbe v eni od oddaj pogovarjale tudi o ženskem lulanju.Takrat sem pričakoval da bo izkušena Čadonič Špelič podkurila naduvani Jadranki ker sigurno ve već o tem,pa žal ni šla oddaja v to smer.Škoda.

  • kapibara 18:49 28.januar 2021.

    Še v zavetiščhih za žvali, je ne marajo zaposlit..

  • david87 16:29 28.januar 2021.

    Sej RTV.. Se ve, da je leglo komunistov, ki komaj čakajo sa naredijo Slovenijo "našo", zadovoljijo se pa tudi zgolj z našim denarjem.