Magazin > VIP
25 ogledov

S prizorišča smrti želel odstraniti dokaze

Michael Jackson, sojenje, Michael Amir Williams Reuters
Nadaljuje se sojenje proti osebnemu zdravniku Michaela Jacksona, ki je obtožen uboja iz malomarnosti. In čeprav se je Conrad Murray izrekel za nedolžnega, prihaja na plan vse več informacij, ki napeljujejo na dejstvo, da 25. junija 2009 le ni vse potekalo tako, kot bi moralo.

Osebni asistent Michaela Jacksona Michael Amir Williams je na sodišču med drugim razkril, da si je Conrad Murray po proglasitvi pevčeve smrti prizadeval priti nazaj v njegov dom, da bi vzel "belilno kremo“ za obraz. Murray naj bi namreč rekel Williamsu, da svet ne sme izvedeti za to kremo, to nenavadno željo pa je izrekel med njunim pogovorom na bolnišničnem hodniku: "Pogovarjala sva se, kako grozno je, ko mi je rekel: 'V Michaelovi sobi je neka krema, za katero on ne bi želel, da svet izve zanjo.' Prosil me je, naj ga zapeljem nazaj v hišo." Williams ni ugodil njegovi prošnji. "Odšel sem, saj sem bil pretresen. To je bilo zadnje, kar sem imel v mislih," je povedal, Murrayu pa se je zlagal, da so mu policisti zasegli ključe. Ob preiskavi hiše je policija sicer našla dve vrsti belilne kreme za kožo, ki se ju uporablja za večjo gladkost kože. Tako so se pojavila ugibanja, zakaj se je v resnici želel Murray vrniti nazaj v pevčev dom?

Kot priča se je včeraj, na tretji dan sojenja, na sodišču pojavil tudi pevčev varnostnik Alberto Alvarez, ki je bil prvi med varnostniki ob zvezdnikovi postelji na dan njegove smrti. Alvarezu se je na sodišču od čustev zlomil glas, ko se je spominjal, kako je videl Jackova otroka Paris in Princea, ko sta vstopila v sobo, medtem ko so ga poskušali oživiti. "Paris je kričala: 'Očka!' in začela jokati, dr. Murray pa je rekel: 'Spravite ju ven. Naj ga ne vidijo takšnega.'," je povedal. Na vprašanje, kaj se je zgodilo, je dobil odgovor: "Imel je slabo reakcijo." Poleg tega pa je Alvarez razkril zanimivo dejstvo, da mu je – medtem ko se je kralj popa boril za življenje – zdravnik naročil, naj pospravi stekleničke zdravil, med katerimi naj bi bila tudi tista s propofolom, in to celo preden mu je rekel, naj pokliče reševalce. Varnostnik pa je zatrdil, da je mislil, da pripravlja Jackova zdravila za v bolnico. "Medtem ko sem stal ob postelji, je Murray zagrabil nekaj stekleničk in rekel: 'Na, spravi te v torbo.'"Alvarezu se to ni zdelo sumljivo. "Verjamem, da je imel dr. Murray najboljše namene za Jacksona."

Zvezdnikova osebna kuharica Kai Chase pa je pričala, da je Murray prišel v kuhinjo "ves iz sebe" in "živčen", nato pa naj bi zavpil: "Pokličite pomoč, Princea, varnostnike!" Odšla je po Jackovega sina in mu rekla: "Pohiti, Conrad Murray te potrebuje. Mogoče je kaj narobe s tvojim očetom." Obenem pa je še razkrila, da ji zdravnik ni naročil, naj pokliče nujno pomoč.

Naj spomnimo, Conrad Murray je obtožen uboja iz malomarnosti, saj naj bi Jacksonu dal usodno dozo anestetika propofol. V primeru, da bo spoznan za krivega, ga lahko doleti štiriletna zaporna kazen ter odvzem zdravniške licence.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.