Magazin > VIP
4303 ogledov

S takšnimi umazanimi prijemi so se v ZDA spravili nad našo tekmovalko

katja pogačar
Umazane igrice na golf igriščih.

Ste vedeli, da se Slovenci lahko pohvalimo z golfistko svetovnega kova? Katja Pogačar je pred kratkim osvojila drugo mesto na LET tekmovanju v Avstraliji, kar je njen najboljši uspeh v karieri in tudi najboljši uspeh v zgodovini slovenskega golfa.
 
Tekmovanje Canberra Women’s Classic je potekalo na igrišču Royal Canberra Golf Club. Katja je po drugem dnevu tekmovanja vodila z -11 udarci skupaj z večkratno zmagovalko LET tekmovanj. Igralke so se borile za vsako luknjo. Katja je zaključila zadnjo luknjo z biridjem in si tako prisvojila drugo mesto. "Birdie " je eden od osnovnih izrazov točkovanja, ki jih uporabljajo golfisti, pomeni pa rezultat 1- pod par na posamezni golf luknji. Zmagala je Anne Van Dam, za katero je bila to že četrta zmaga na LET turneji. 

katja pogačar | Avtor:

Nepoštene konkurentke

Katja, ki prihaja iz Hrušice pri Ljubljani, je za Žurnal24 povedala, da je razlika med igralkami v ameriški in evropski ligi ogromna. “V Evropi skrbimo in navijamo ena za drugo ter si pomagamo. Tako je tudi v Avstraliji, kjer mi je nekoč Španka prinesla pozabljeno palico. Po moji najboljši karierni uvrstitvi so mi sotekmovalke še ves teden čestitale. V Ameriki je vse veliko bolj napeto in tekmovalno. Igralke uporabljajo mentalne trike, ki se jih jaz sploh ne zavedam, dokler ni že mimo in prepozno. Priča sem bila tudi goljufiji, ko je igralka naredila veliko zapovrstnih napak in se nato "zmotila" pri številu svojih udarcev. Ta razlika me je zelo presenetila. To je zagotovo tudi razlog, da veliko igralk raje igra v evropski ligi.”

Katja nam je še zaupala, da znajo biti njene ameriške konkurentke zelo zahrbtne in da poskušajo sotekmovalkam s komentarji znižati samozavest. Znane so tudi po tem, da z govorenjem motijo tekmovalko, ki je tik pred udarcem.

Poleg golfa Katja sicer tudi rada pleza in kuha ter uživa v temni čokoladi in branju fantazijskih knjig. V prostem času se uči kitajsko, sicer pa je v ZDA končala študij matematike in biologije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.