Magazin > VIP
26003 ogledov

S tem se danes ukvarja nekdanja pevka Pika Božič

Pevka Pika Božič Kontrec Žurnal24 main
Njena kariera se je začela, ko je bila stara rosnih 16 let.

V podkastu Greenroom je voditeljica Urška Pirš gostila nekdanjo pevko Piko Božič, ki je oktobra nastopila na dogodku Deejaytime back in time. Če so njeni oboževalci po tem koncertu upali, da se bo Pika vrnila v tonski studio, jih moramo razočarati. V pogovoru z nekdanjo voditeljico Pop Ina je namreč dejala, da gre za enkratni dogodek.

Pika je namreč zaplavala v povsem druge vode. "Zdaj si našla novo poslanstvo. Zadnja leta se izobražuješ na področju psihologije človeka. Postala si raziskovalka človeškega uma in srca," je povedala Pirš, nekdanja pevka pa je razložila: "Mene zanima človek, njegov um, odnosi, zakaj nekaj 'ne gre'. Zakaj mnogim ne gre, nečesa ne speljejo ... Ali so to partnerski, poslovni ali družinski odnosi. Kje je trik? Zakaj smo postali taki. To sem združila s posebno ljubeznijo - alternativno medicino. Kitajska filozofija mi pri tem psihološkem delu pride zelo prav. Zelo rada predavam. To mi je eden od ljubših delov sedanjega posla. Mislim, da lahko dam ljudem skozi ta predavanja zelo veliko. Ne želim komplicirati z nekimi težkimi definicijami. Z življenjskimi primeri in vsakodnevnimi izkušnjami želim pokazati, kako postati boljši človek."

Pika danes vodi tudi delavnice, na katerih je veliko govora o samopodobi. "Ne zavedamo se, kako pomembna je. Živimo v svetu, v katerem je odgovornost ključna. To je nekaj, kar je zunaj nas. Ker zajame toliko časa, se ne znamo vprašati, ali se vedemo odgovorno ali se vedemo tako, kot se, ker smo čustveni odgovorni. Ta odgovornost je velik problem. Kako se boš odgovorno vedel, če ne veš, kakšen je občutek, ko si odgovoren. Samopodoba je velik del tega. To niso instant rešitve. To je delo na sebi," je poudarila mamica sina in dveh hčera.

 

 

 

 

Komentarjev 1
  • pesnik51 08:50 01.januar 2024.

    se pravi "megla" .. ok ... ovce so za striženje