Magazin > VIP
10988 ogledov

S tem se sedaj ukvarja Vid Kavtičnik

goran dragić, vid kavtičnik
Še preden se je lani poslovil od aktivnega igranja, se je eden najboljših rokometašev svoje generacije prelevil v voditelja podkasta 'Šport 1 na 1 z Vidom'.

Pred kamero je ujel že skoraj 20 eminentnih gostov iz sveta športa. Z njim so klepetali Goran Dragić, Petra Majdič, Zmago Sagadin, Ilka Štuhec, Filip Flisar, Jure Košir, Matej Mohorič ... 

Tudi potem, ko se je pri 37-ih letih vpisal med športne upokojence, Velenjčan z rezidenco v Ljubljani ne miruje. Pravi, da ga v življenju zanima vse mogoče, zelo je zvedav in izjemno rad se preizkuša v novih vlogah. Med zaustavitvijo rokometnih tekmovanj ob začetku korone ga je v Nimesu vzel za kuhinjskega pomočnika z Michelinovo zvezdico okiteni chef Jerome Nutile, pred kratkim je odkril kajtanje, v teh dneh se je predstavil kot TV-komentator rokometnih tekem ... Že pred igralsko upokojitvijo pa je začel voditi podkast 'Šport 1 na 1 z Vidom', ki je na ogled in v posluh na voljo na YouTubu, Spotifyju in platformi Apple Podcasts, najdete pa ga tudi na vseh glavnih družabnih omrežjih. 

"Ustvarjanja podkasta sem se lotil na predlog in ob pomoči prijatelja Mateja Avanza. Vedno rad poizkusim kaj novega, tudi če me je malo strah oz. mi je kanček nelagodno zaradi pritiska. Podkast Šport 1 na 1 je bil dobra odločitev, gostim odlične sogovornike, same vrhunske športnike, projekt je dovolj zanimiv in gledan, da ga je kot sponzor podprla tudi zavarovalnica Generali, predvsem pa v tem ustvarjanju zelo uživam," pravi dvakratni olimpijec, nosilec evropskega srebra in brona s svetovnega prvenstva.

"Težje klepetam z ženskami. Pogovor teče malo drugače. Je pa po drugi strani ravno aktualni podkast z Andrejo Slokar eden najboljših. Včasih moram sogovornika sprostiti s kakšno šalo, se pa vsi hitro prepustijo toku, ker čutijo, da se pogovarjajo s športnikom, ne novinarjem. Uživam v tem, da lahko vrhunske šampione neposredno vprašam, vse, kar me zanima, super pa je, ker tudi oni sprašujejo mene. Zanimivo, kako nas zanimajo zelo podobne reči." 

Ker je Slovenija dežela vrhunskih športnikov, Vidu sogovornikov še zlepa ne bo zmanjkalo. "Tujci so vedno znova presenečeni, kako je mogoče, da prihaja iz tako majhne dežele toliko izjemnih šampionov in to v vseh mogočih športih," pravi Vid, ki je tri četrtine svoje profesionalne športne kariere živel v tujini. "Zadnjih 12 let sem igral v Franciji, kjer sem recimo lahko spremljal tudi odzive na uspehe Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja na Touru. Da sta bila na vrhu dva Slovenca, je bilo za Francoze kar malce pod častjo."

Komentarjev 1
  • MK 14:12 20.januar 2022.

    a njegov fotr je še politično nastavljen ravnatelj v šoli v Dravljah? Zoki style - politično kadrovanje..