Magazin > VIP
10902 ogledov

S to metodo je nekdanja Popova novinarka močno shujšala

barbara majič Instagram
V dveh letih je izgubila 30 kilogramov.

Barbara Majič, nekdanja novinarka Pop Ina na POP TV, danes tiskovna predstavnica Infoneta, je z metodo "Intermittent Fasting“, prekinitvenim postom, v dveh letih shujšala za 30 kilogramov.

Za to vrsto hujšanja se je odločila po porodu drugega otroka, iskala pa ni le načina, kako bi shujšala, ampak nov življenjski stil, ki bi ji ustrezal, je razkrila radijski voditeljici Tayi Damjan.

Kot je povedala Barbara, je bistvo tega posta, da 18 ur ne uživa hrane, ampak se posti. Je lahko le med 12. in 18. uro. V času posta lahko pije le vodo, črno kavo in čaj.

Mamica dveh otrok poudarja, da je treba tudi med tovrstno dieto paziti, kaj damo v usta. Izogibala se je sladkorju in ogljikovim hidratom. Poleg tega je veliko tudi telovadila. Priznala je tudi, da se kdaj pa kdaj pregreši, predvsem med konci tedna, a se zelo trudi, da zadnjega obroka ne poje po 19. uri. 

Če bi tudi vi radi preskusili prekinitveni post, ima Barbara za vas tri nasvete

1. Med zadnjim obrokom se dobro najej, da boš dolgo sit. Zaužij dovolj dobrih maščob.
2. Pij veliko vode.
3. Dovoli si pregrehe.

Prekinitvenih postov je več vrst. Po metodi 16:8 se 16 ur postite, ostalih osem ur pa lahko uživate hrano. Obstaja še metoda 5:2, po kateri pet dni jeste normalno, dva dni v tednu pa naj dnevni vnos kalorij ne presega 600 kcal. Potem je tukaj še metoda jej-stop-jej. Po tej metodi dva dni na teden 24 ur ne jemo nič. Pijemo lahko le vodo ali čaje. 

Komentarjev 1
  • mirror 10:30 07.marec 2021.

    Sem mislil. da gre za Natašo.