Magazin > VIP
28085 ogledov

Sabina Mlakar iz Kmetije: "Premagala bom raka!"

Sabina Mlakar 1 Aleš-Rod
Sabino Mlakar, ki smo jo gledalci lahko spoznali ob spremljanju resničnostnih šovov Kmetija in Ljubezen po domače, je januarja letos kot strela z jasnega zadela novica, da ima raka!

Kot je že poročal spletni portal Njena.si, je tudi Sabina Mlakar zbolela za to hudo in zahrbtno boleznijo. Z nami je zdaj odkrito spregovorila in razkrila vse podrobnosti poteka in svoje trenutno stanje.

"Lansko leto me je začel mučiti nevzdržen kašelj, ki je kar trajal in trajal. Osebna zdravnica mi je priporočala pitje čaja, a sem ji povedala, da več čaja, kot ga spijem, ne morem popiti. Ker kašelj ni nehal, sem letos šla v Univerzitetni klinični center, kjer so mi 15. januarja diagnosticirali raka na desnem pljučnem krilu. Tumor naj bi bil takrat velik 6.5 milimetra. Ker so bile čakalne dobe za pulmologa povsod kar dolge, sem odšla k pulmologu v Kamnik, saj je bila tam najkrajša čakalna doba in sem prišla lahko na vrsto februarja. Pulmolog me je napotil na Golnik, kjer so mi naredili punkcijo in me soočili s tem, da se je rak razširil po celem desnem delu telesa. Po prvi kemoterapiji se širitev ni ustavila, a po drugi kemoterapiji konec maja je šlo že na bolje. Junija je sledila ponovno kemoterapija in imunoterapija. V ponedeljek imam ultrazvok in potem mi bodo tudi povedali, kakšno je stanje. Trenutno se počutim dobro in prepričana sem, da se je izboljšalo!"

Čeprav je zgovorna Sabina po diagnozi izgubila deset kilogramov telesne teže, čeprav je vseskozi normalno jedla, zdaj pove, da jih je uspela pridobiti nazaj že osem.

Vse dobro Sabina!
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.