Magazin > VIP
2247 ogledov

Sarah Ferguson spet zbolela za rakom

sarah ferguson Profimedia
Bolezen so odkrili med rekonstrukcijo prsi.

Nekdanja žena britanskega princa Andrewa, Sarah Ferguson, je junija lani razkrila, da je zbolela za rakom na dojkah. 

"Pri Sarah, vojvodinji Yorka, so pred kratkim med rutinsko mamografijo odkrili zgodnjo obliko raka na prsih. Svetovali so ji operacijo, ki so jo uspešno opravili. Vojvodinja je deležna najboljše zdravstvene oskrbe in njeni zdravniki so ji povedali, da je prognoza dobra," je po posegu sporočil njen tiskovni predstavnik. 

Vojvodinja pa je med rekonstrukcijo oprsja izvedela še eno slabo novico - spet je zbolela za rakom. "Njen dermatolog je, medtem ko je bila vojvodinja na rekonstruktivni operaciji po mastektomiji, prosil, naj odstranijo in analizirajo več kožnih znamenj. Eno je bilo rakavo," je sedaj sporočil njen tiskovni predstavnik in dodal, da bodo nadaljnje preiskave pokazale, ali so rak ujeli v zgodnji fazi. 

Fergie ostaja optimistična, čeprav jo nova diagnoza skrbi. "Njene izkušnje kažejo, kako pomembno je preverjanje velikosti, oblike, barve in teksture ter pojava novih bradavic in kožnih znamenj, ki bi lahko kazali na melanom," je še dodal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.