Magazin > VIP
27 ogledov

Saša Lendero: "Nekako bomo že zdržali"

Saša Lendero Facebook
Saša Lendero pravi, da jo vodenje šova Kmetija: Nov začetek zelo veseli, a ji je kljub temu zelo hudo, ker je včasih tudi več dni v kosu ločena od družine.

Zaradi dela ste menda za več dni v kosu ločeni od družine. Kako usklajujete snemanja z obveznostmi, ki jih prinaša družinsko življenje?
Žal sem zaradi snemanja zares veliko zdoma, a dobro vem, da ima vsaka služba pluse in minuse in da bomo nekako že zdržali. Snemanje oddaje Kmetija: Nov začetek je zahtevno in kompleksno, a še preden sem sprejela povabilo k sodelovanju, sem vedela, da se bo moje življenje za nekaj mesecev spremenilo in da nam v tem obdobju ne bo prav lahko. Z Miho sva se o tem temeljito pogovorila in odločitev sprejela skupaj. Kadar je težko, pomislim na to, da so mnogi zaradi dela še veliko dalj časa ločeni od svojih najdražjih in če zdržijo oni, bomo tudi mi... Nekako... Vseeno je lepo vedeti, da z ekipo ustvarjamo izredno priljubljeno in zelo gledano oddajo, ki mnogim lepša večere.

Koliko časa preživite na lokaciji v Prekmurju?
Preveč! (smeh) Prekmurje je čudovito, a je vseeno težko biti več mesecev ločen od doma, družine, prijateljev, glasbenega ustvarjanja ...Včasih me kar zaboli, ker Arie ne morem pobožati za lahko noč in je zjutraj objeti. Včasih se poslovim le za dan ali dva, včasih za pet. Doma pa ostanem nekaj ur ali pa največ dan in pol.

Kako vašo odsotnost sprejema hči?
Na začetku je kar šlo. Miha je postal prava skrbna mamica, ki misli na vse. Resnično sem ponosna nanj, saj nisem pričakovala, da bo tako hitro osvojil čisto vsa gospodinjska dela in zares poskrbel za vse, predvsem pa za Ario. Skupaj  z našo psičko Candy in mačkico Azro so zdaj nekakšna zasilna, a dobro delujoča enota. Vesela sem tudi, da nadstropje nižje živita moja starša, na katera je Aria zelo navezana, tako da veliko časa preživi tudi z njima. Vseeno pa se je pogrešanje z obeh strani začelo kopičiti in zdaj Aria včasih zajoka, že ko samo pomisli na to, da spet grem. Že ko stopim skozi vrata, me revček sprašuje: "Mami, a boš zvečer še doma? Kaj pa zjutraj?“ Potolažim jo s pripovedovanjem, kaj vse bomo skupaj počeli, ko se bo moje televizijsko delo končalo, kam bomo šli in kako se bomo zabavali ter se crkljali vsak večer in vsako jutro. Čeprav ima šele pet let, nekako razume, da je to moja služba, moje delo in da je mnogo staršev, ki svoje družinice vidijo še bolj poredko. Pogosto pa mi predlaga, da bi kmetijo snemali kar pri nas. Njej se to zdi idealna rešitev. (smeh)

Katero gospodinjsko opravilo vas počaka oziroma ali je obstaja opravilo, za katero vaš partner ne poprime? Nekateri moški se na primer izogibajo likanja ...
Pri nas se vsi že od nekdaj izogibamo likanju, zato je likalna deska zelo osamljena. Večina naših oblačil skorajda ne potrebuje likanja. Če pa že, to opravi zadnji hip tisti, ki ima več časa. Sicer pa Miha obvlada prav vse! Morda je kuhanje njegova najšibkejša točka, zato se zapletenih jedi ne loteva, vendar kljub temu nikoli ne ostaneta lačna!

Se veselite konca snemanja?
Moram priznati, da se ga veselim, čeprav je ekipa, s katero delam, resnično krasna. Po končanem snemanju jih bom zagotovo pogrešala. Skupaj bomo namreč preživeli več kot tri mesece, v katerih smo - in bomo še nekaj časa - drug drugemu sodelavci, prijatelji in zaupniki. Čeprav je, prav zaradi prostorske oddaljenosti in intenzivnosti snemanj, ta projekt zelo zahteven in tudi naporen, pa mi ni niti za trenutek žal, da sem sprejela izziv ter povabilo k vodenju Kmetije: Nov začetek. Moram pa tudi priznati, da bom malo pogrešala tudi tekmovalce, saj se na kmetiji izredno veliko dogaja. To boste videli v naslednjih epizodah.

Komentarjev 1
  • mijaliza 12:54 03.oktober 2014.

    joj kako je boga in kako zelo trpi.....se mi nič ne smili. Kaj pa jaz ko včasih svojih otrok ne vidim po 14 dni ker imam tako nori delavnik, da nikoli ne pridemo skupaj....pa moji tudi tožijo kje sem, kdaj ...prikaži več pridem. Ampak se zaradi tega ne mečev v časopis...