Magazin > VIP
36 ogledov

Saša se boji, da bi ji bile droge preveč všeč

Saša Lendero Planet TV
Priljubljena pevka se jezi, ker so njeno izjavo o zdravilnih učinkih konoplje povezali z "zadevanjem".

Na spletnem portalu Slovenskih novic so v soboto objavili prispevek z naslovom "Znani Slovenci so se zadevali" in izmed vseh izpostavili tri, ki naj bi se v preteklosti opajali z marihuano – popevkarja z umetniškim imenom Lepi Dasa, ki je kajenje "ekskluzivno" priznal, Deso Muck, ki je v nekem intervjuju menda mimogrede omenila, da v mladosti "niso pretiravali" in kadili "nekajkrat na mesec", nazadnje pa tudi Sašo Lendero.

Slednjo so v prispevek o "zadevanju" vtaknili zaradi izjave o zdravilnih učinkih marihuane. Pevka je namreč podprla dekriminalizacijo drog in nekje očitno povedala, da je tudi sama pričala neverjetno zdravilnim učinkom konoplje.

"Na bruhanje mi gre senzacionalizem!"

Zaradi naslova prispevka se je Lenderova močno ujezila na svojem Facebook profilu, kjer je zapisala: "Kako je možno, da si upajo moje ime vtakniti v članek, ki je naslovljen z zadevanjem!!???? Tisti, ki smo dali svoj glas za legalizacijo konoplje, zelo dobro vemo, zakaj, in - če bi se novinarji malo pozanimali o možnih zdravilnih učinkih konoplje pri terminalnih boleznih - bi se verjetno odločili za bolj korekten naslov. Na bruhanje mi gre senzacionalizem, v katerem se izgubljajo tako resnica kot PRAVA sporočila. Ja, podprla sem legalizacijo marihuane, in če bi koga RES kaj zanimalo v zvezi s tem, bi me lahko že zdavnaj poklical, tako kot me kličejo v zvezi s poletno modo, valentinovimi darilci in drugimi banalnostmi. Mah, saj ne vem, kaj naj rečem, razen tega, da je očitno gojenje ovac v naši deželici lepo splanirano na vseh nivojih."

"Z drogami nimam izkušenj"

Pod objavljenim besedilom se je zanetila ognjevita debata o kajenju in dekriminalizaciji marihuane, pevka pa nam je še enkrat ponovila, da jo moti predvsem to, kako so izražanje podpore zdravilnim učinkom omenjene substance vključili v prispevek o "zadevanju", sploh v obdobju, ko vemo, da  večina ljudi v medijih le hitro preleti naslove in fotografije. "To je, kot bi nekdo branil Staro trto, pa bi pisali, da podpira alkoholizem."

Podrobneje nam je pojasnila še, kako je bila priča neverjetnim zdravilnim učinkom uživanja konoplje, ki je sicer uveljavljena kot neuradno zdravilo za lajšanje slabosti, povečevanje apetita in izboljšanje počutja ob kemoterapiji. "Poznam dva človeka, ki sta dobesedno vstala od mrtvih, potem ko sta jo začela uživati. Pa sta oba imela raka v zadnjem stadiju."

Povedala nam je še, da se sama še ni spogledovala s tovrstnimi opojnimi sredstvi. "Osebno se drog zelo bojim in z njimi nimam izkušenj. Tudi zato, ker se ocenjujem za preveč občutljivo in imam strah, da bi mi bile morda preveč všeč (smeh)."

Komentarjev 2
  • Yuki 11:45 15.april 2014.

    TO SAŠKA LEGENDA

  • Johan Spohan 21:46 14.april 2014.

    Butl stori samomor da bo mir pred teboj.