Magazin > VIP
300 ogledov

Sašo Stare novi kralj "prcanja"

panč festival
1/8
Na ljubljanskem gradu se je z razpodanim Comedy Roast Battlom, turnirjem v zabavnem žaljenju, začel 10. stand-up festival Panč. - Petkova revija 10 za 10 je že razprodana, na voljo pa so še vstopnice za ex-YU, angleški in slovenski večer.

Jubilejno izdajo našega osrednjega festivala stand-up komedije je odprla najmlajša disciplina na domači zabavni sceni, črni Comedy Roast Battle oz. turnir v žaljivem zbadanju. Pred poslastico za ljubitelje temačnega humorja sta bili v zraku dve veliki vprašanji: ali bo kdo končno uspel razbiti po treh turnirjih še nepremaganega Roka Škrlepa in ali bosta priložnost za javno pranje umazanega perila končno dobila Gašper Bergant in Eva Virc. Zgodilo se je oboje: nekdanja ljubimca sta se srečala v polfinalu, Roka Škrlepa pa je v finalu na kolena spravil nesporni zmagovalec večera, Sašo Stare, ki s sodelavci te dni že pridno snema drugo sezono Skečoholikov.

Ljubitelji komedije so lahko uživali v čudovitem ambientu že prvi večer do zadnjega kotička polnega grajskega dvorišča in napetih izločilnh bojih, ki so potekali v štirih rundah - seveda pa je vsako s tablo napovedala obvezna dolgonoga lepotica. Ta je najbolj zlezla pod kožo ravno zmagovalcu, ki se ji je po turnirju kavalirsko opravičil za vse poredne komentarje. Nesojeni tašči, zetu in svaku, režiserju Žigi Vircu, pa se je za zbadljivke pokesal tudi črni Gašper, a so vsi razumeli, da gre za zelo samosvojo umetnost, kjer je edini cilj izvabiti čim glasnejše salve smeha. Med glasnimi navijači se je smeja tudi kup staroborcev, od Pižame do Mladena Pahovića in Perice Jerkovića, pa šopek medjskih znancev (Filip Kržišnik, radijec Uroš in skoraj mami, igralka Antea Mramor, Marko Ocepek, Nina Šušnjara, Matej Špehar, pevka Urška Majdič), najbolj zadovoljna med vsemi pa sta bila, kljub izčrpanosti, oba očeta festivala, Andrej Težak - Tešky in Tin Vodopivec, ki bosta na gradu še vse do sobote.

Nocojsšnji Panč bodo stkali gostje iz bivše skupne države, jutri je na vrsti mednarodni večer v angleščini, petkova revija s komiki s prvega Panča je razprodana, poslastica sobotnega šova z Martino Ipšo in Borisom Kobalom pa bo nastop Vida Valiča, ki bo premierno izvedel izsek iz svoje nove celovečerne predstave Tvoj bodoči bivši mož.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.