Magazin > VIP
41 ogledov

Satira zaradi nemoči

Petar Radović trdi, da se Hribar (na fotografiji) ni držal programskih standardo Žurnal24 main
Sašo Hribar pravi, da ni želel prizadeti šefa, ampak je šlo za izraz nemoči ob cenzuri.

V enem mesecu bo ljubljansko sodišče predvidoma odločilo, ali bo moral televizijski in radijski voditelj Sašo Hribar plačati odškodnino nekdanjemu šefu Petru Radoviću. Ta od Hribarja namreč zahteva 15 tisoč evrov, ker naj bi ga javno žalil ter “človeško in profesionalno diskvalificiral”.

Cenzuriral je vsebino oddaje, za kar nisem vedel. Zato sem se odločil, da se na to v oddaji odzovem s satiro na Radovićev račun.
 

Hribarjevo orožje satira
“Tožim ga predvsem zato, ker mi je v številnih intervjujih uničil ugled in me poniževal, kot da sem bedak. To se je celo stopnjevalo in vse skupaj je začelo zelo vplivati tudi na moje zdravje,” pravi Radović, ki je bil na TV Slovenija tedaj odgovorni urednik razvedrilnega programa.

Hribar odgovarja, da ga nikoli ni želel osebno žaliti. “Cenzuriral je vsebino oddaje, za kar nisem vedel. Zato sem se odločil, da se na to v oddaji (Hri-bar, op. p.) odzovem s satiro na Radovićev račun. Meni in uredniku Bojanu Krajncu so sicer svetovali, naj se zaradi teh posegov obrneva na Evropsko sodišče za človekove pravice, a sva izbrala drug način. Intervjuji, v katerih sem ga omenjal, pa so le še izraz popolne nemoči, ki sem jo čutil ob tej cenzuri in zaradi ravnanj vodstva nacionalne RTV,” dodaja Hribar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.