Magazin > VIP
100 ogledov

Savinina čudežna ozdravitev

Savina Atai Facebook
Dva dni po padcu po stopnicah za izstop iz letala se Savina Atai počuti precej bolje. Razkrila nam je podrobnosti, kaj se je dogajalo usodne noči, ko je nesrečno padla.

Savina se je s prijateljico z letalom Ryanair vračala iz Londona, pristali so v Trevisu. Ker je močno deževalo, bilo je temno, stopnice za izstop iz letala pa niso bile dobro pričvrščene in čisto mokre, ji je spodrsnilo. "Začela sem se kotaliti po zraku in odbijati od stopnic in priletela na asfalt,“ je podoživljala padec. "Ko sem pristala na tleh, se nisem mogla premakniti. Ena noga je bila zadaj, druga spredaj. Ko sem padala, sem se spomnila, da v jogi učijo, da moraš biti mehek. Poskušala sem se sprostiti in zaščiti glavo, zato sem si poškodovala roko. Udarjala sem nazaj na tilnik, pristala pa naprej na glavo. Roka je bila nepremična,“ je še povedala.

Iz Italije šla raje v Ljubljano

Na tleh je ležala dobrih pet minut, tam so jo namreč pustili ležati, ker se ni smela premakniti. Pregledal jo je letališki zdravnik, nakar so jo odpeljali v tamkajšnjo bolnišnico. Tam so roko slikali in ugotovili, da je zlomljena, a da ni razloga za preplah. Sama je videla, da je kost premaknjena, zato je na lastno odgovornost šla v ljubljanski Klinični center. V Ljubljani pa so ji rekli, da ima srečo, da ji roke niso dali v mavec, ker jo bodo morali naravnati med operacijo pod narkozo.

Pomagala si je sama, kost se je čudežno zacelila

Ker Savina pozna več različnih tehnik samozdravljenja, je takoj pričela z delom, kar se ji je obrestovalo. Poleg dihalnih vaj in pritiska na akupresurne točke je vzela še nekaj superživil, ki jih je imela s seboj. Spala je na magnetni blazini, pila magnezij in jedla kurkumo. "V Indiji v bolnišnici najprej dajo kurkumo za celjenje. Upoštevala bom vse, kar bodo rekli. Sem velika zagovornica sodelovanja klasične medicine in takšnega zdravljenja.“

A zaradi uživanja hrane in pijače je niso morali takoj operirati, zato so jo poslali domov in naročili, naj pride naslednji dan. Takrat pa so z začudenjem ugotovili, da ne vidijo več premika. "Ponovno slikanje je potrdilo, da se je kost sama zacelila in se spravila nazaj v svojo pozicijo. Sicer sta še dva zloma, vendar je videti bolj počeno kot zlomljeno. To je čudežno. Zdravnik ni vedel, kaj se je zgodilo, a mi je vseeno dal mavec, ker ni bilo otekline," še pripoveduje.

Preprečiti želi podobne nezgode

Na vprašanje, ali namerava letalsko družbo tožiti, je povedala, da so jo iz družbe že večkrat klicali. "Očitno se zelo bojijo, saj je v bolnišnico prišel tudi policist in ugotovil, da je krivda družbe, ker se je nesreča zgodila na letalu in ne na letališču," pravi in doda, da zaenkrat razmišlja o svojem zdravju, potem pa se bo odločila, kaj bo naredila. Zagotovo pa želi ukrepati in s tem preprečiti, da bi se to pripetilo še komu. "Upam, da jim bo to opomnik, zato je prav, da se odzovem," še pravi.

Komentarjev 2
  • Oxxo 21:18 12.april 2013.

    Še ena (od mnogih) bleferk... Nekaj zadev ima ženska že prav - a mi njeni populistični nastopi niso prav nič všeč. Pač biznis in denar....Poleg tega me ne prepričajo ljudje, ki menijo, da bodo večno ostali mladi ...prikaži večdi - z napeto kožo... Mogoče res - če se bo Savini (spet) pojavil čudež...

  • macko 18:53 12.april 2013.

    savino toplo priporočam ge. bratušek. samo čudeži nas lahko rešijo.....