Magazin > VIP
28 ogledov

Schumacherjevi zdravniki naredili hudo napako

Michael Schumacher EPA
Nekdanji zdravnik v formuli ena zdravnike, ki zdravijo Michaela Schumacherja, obtožuje nepravilnosti.

Dolgoletni šef zdravniške službe v formuli ena Gary Hartstein je zdravnike v Grenoblu, kjer že skoraj tri mesece zdravijo dirkača Michaela Schumacherja po nesreči pri smučanju, obtožil neprimernega zdravljenja. Verjame namreč, da je bilo na začetku zdravljenja narejenih več resnih nepravilnosti, je zapisal na svojem blogu, poroča nemški Focus.

To je izvedel od zanesljivega vira, ki je imel vpogled v zdravljenje. Verjame, da se je Schumacherjevo zdravstveno stanja poslabšalo prav zaradi te napake. Hartenstein napake, ki so jo naredili zdravniki, ne opisuje. Bolj se osredotoča na vprašanje, zakaj dirkača niso premestili na kliniko, ki je bližnje njegovemu domu in domačim. Pojasnjuje, da bi bilo zaradi slabe prognoze njegovega stanja gospodarneje, če bi bil hospitaliziran bližje domu.

Oboževalce opozoril na najhujše

Hartstein nadalje dvomi, da bo Schumi sploh kdaj ozdravel. Na blogu je zapisal, da je "vedno manj verjetno", da si bo svetovni šampion kdaj čisto opomogel. O tem, ko ga poskušajo prebuditi iz kome, kar pa bo po navedbah njegove menedžerke Sabine Kehm dolg proces, Hartstein pravi, da "več časa ko mine, vedno manj možnosti je, da bo Michael doživel kakšno vidno izboljšanje". Pri tem je njegove oboževalce pozval, naj se pripravijo na najhujše, poroča The Independent.

Izguba teže je pričakovana

Omenil je tudi dirkačevo izgubo teže, ki je pri osebah v komi zelo verjetna. Da je izgubil četrtino teže, zdravnika ne preseneča; pravi, da je to zelo verjetno. A dodaja, da to ni tako dramatično, saj osebe v komi ne potrebujejo mišic.

Ostane jim le nekaj let življenja

Trenutno stanje Schumacherja je vegetativno stanje, Hartstein pa opozarja na hude posledice, ki se lahko pojavijo, ko je oseba dlje časa v komi. "Po večini definicij je takšno stanje stalno še eno leto po poškodbi. Življenjska doba bolnikov, ki so v takšnem stanju, lahko traja od nekaj mesecev do nekaj let. Vse pa je odvisno od temeljnih funkcij v telesu, kvalitetne zdravniške oskrbe in drugih nepredvidljivih stvari. Osebe po navadi umrejo zaradi dihalnih ali sečnih okužb. Znani so bolniki, ki so preživeli dlje časa, vendar so izjeme," še pove.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.