Magazin > VIP
32 ogledov

Schumi ne more govoriti

Corrina in Michael Schumacher Reuters
Francoski zdravnik Jean-Francois Payen, ki je zdravil Michael Schumacherja, meni, da bi si nekdanji dirkač lahko opomogel v treh letih.

Jean-Francois Payen je bil eden od zdravnikov, ki so v bolnišnici v Grenoblu zdravili Michaela Schumacherja po njegovi smučarski nesreči. Nekdanjega pacienta je obiskal na domu v Švici, kjer ga zdravi skupina 15 specialistov. "Življenje po poškodbi glave poteka v posameznih fazah,“ je dejal za radio RTL. Predvideva, da bi nekdanji dirkač lahko okreval v obdobju od enega do treh let. "Upamo, ampak moramo mu dati čas.“ 

Payen je dejal, da Schumi ni več v komi in da se njegovo stanje počasi izboljšuje. Še vedno se ne more premikati, prav tako ne more govoriti. Ekipa specialistov pa skrbi zanj noč in dan. Ključno vlogo pri okrevanju pa ima po njegovem mnenju dirkačeva žena Corinna, ki je prav tako pokazala veliko volje in pripravljenosti za delo, da njen mož okreva. 

Pred kratkim je o očetovem stanju spregovoril tudi sin Mick, ki se vse bolj uveljavlja v dirkaškem svetu. Z njim je govoril francoski komentator formule 1 Jean-Louis Moncet, ki je razkril tudi to, da je bila za Schumacherjeve poškodbe usodna kamera, ki jo je nosil na čeladi. 

Komentarjev 1
  • macekmuri1 14:45 23.oktober 2014.

    Končno nekaj od zdravnikov iz stroke. Nekateri tovrstni komentari so bili samo eno razočaranje, bili so blizje kaki prerokovalki kot zdravniku. Verjamem da bo Michael polnoma okreval.