Magazin > VIP
6347 ogledov

Schumijev nekdanji manager: Corinna me je izbrisala iz življenja

Willi Weber Michael Schumacher Epa
Nekdanji manager o tem, da ga je soproga Michaela Schumacherja izbrisala iz njihovih življenj.

Michael Schumacher in njegov manager Willi Weber sta bila dvajset let nerazdružljiva. Skupaj sta se veselila sedmih naslovov prvaka v F1. Medtem ko je Schumi brezskrbno dirkal po svetu, je Weber v ozadju urejal njegove pogodbe in iz njega naredil multimilijonarja. Weber je Schumija nazadnje videl okoli božiča decembra 2013 – le nekaj dni pozneje se je dirkač hudo ponesrečil med smučanjem in utrpel hude poškodbe možganov. Kakšno je njegovo stanje danes, družina pred javnostjo skriva.

Weber je v svoji biografiji Benzin im Blut, ki bo izšla čez nekaj dni razkril, zakaj s Schumijevo družino ni več v stikih. "Do danes: nobenega klica, nobenega pisma. Na dan, ki ga je zaznamovala ogromna bolečina, me je (Corinna, op. avt.), to vem še danes, izbrisala iz svojega življenja. Zakaj sem za njegovo ženo po vseh teh letih le še neuporabna pnevmatika? Zakaj Michaela ne smem obiskati? Zaradi česar me kaznujejo?“ piše v knjigi.

Weber je v intervjuju za RTL zatrdil, da ni naredil napake, priznal pa je, da se po nesreči ni takoj usedel na letalo in pohitel v bolnišnico, ker je videl, kakšna gneča je bila po nesreči okoli Schumija. "To je bilo narobe. Takoj bi moral odleteti k njim.“ Na vprašanje, kolikokrat je to obžaloval, je Weber odgovoril: "Tisočkrat.“ 

Weber pravi, da je pisanje knjige odprlo stare rane. "Vse sem še enkrat podoživel, kar ni bilo preprosto. Če bi to vedel prej, se ne bi lotil pisanja.“ 

O Schumijevem zdravstvenem stanju je povedal le, da ima nekaj informacij, a o tem ne želi govoriti. "Zame se ni nič spremenilo. Stanje je isto kot pred osmimi leti,“ je povedal in dodal, da je po nesreči tudi sam zelo trpel.

S solzami v očeh se Weber spominja "sina, ki ga ni nikoli imel“: "Bil je krasen moški, zelo iskren,“ je še izjavil in dodal, da se je od ostalih dirkačev razlikoval po značaju in ambicioznosti. 
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.