Magazin > VIP
33 ogledov

"Še kar nekaj časa bom v ednini"

Špela Grošelj Ana Fetih
Pevka in voditeljica Špela Grošelj nam je zaupala, kako se spopada s koncem zveze in katere nove izzive ji je prineslo življenje ...

Se vam je življenje z novo voditeljsko priložnostjo zelo obrnilo na glavo?
Trenutno sem zelo zaposlena z novimi projekti na Golici TV, kjer sem redno zaposlena že od septembra. Z resničnostnim šovom Gospodinje pojejo se je začelo novo obdobje v mojem življenju: štirikrat na teden sem od jutra do večera polno zaposlena in priznam, da mi to odgovarja. V obdobju, v katerem se nahajam, je super, da se mi čim več dogaja. Ne predstavljam si, da ne bi imela kaj za početi in bi doma lenarila – nisem za te stvari. Oddaja je prišla v pravem času, nikoli tudi nisem skrivala voditeljskih ambicij. Vodenje je zakon! Ne bi se morala odločiti med petjem in vodenjem, ker je oboje moja velika ljubezen. Če bi lahko, bi do konca življenja živela tako, kot živim sedaj.

Imate že koga simpatičnega v mislih?
Simpatičnih je verjetno veliko, vendar to ni dovolj. Nisem zelo zahtevna, vendar sem mnenja, da ko končaš z neko ljubezensko zgodbo, ne moreš takoj skočiti v drugo. To se mi ne zdi zdravo za srce in um. Prepričana sem, da bom še kar nekaj časa v ednini. Ne morem predvideti, kdaj se bo pojavil tisti pravi, če se bo, vendar sem optimistična. Trenutno pa v svojem življenju ne potrebujem nikogar, saj imam preveč dela s svojimi stvarmi.

Veste, česa si želite?
Seveda, po alinejah (smeh). Vse imam razdelano in dodelano. Zavedam se, da popolnega paketa ni. Predvsem bom najbolj vesela, če bom našla približek tega, kar je v mojih alinejah. Ni mu treba biti pet od petih, čeprav je alinej petnajst (smeh). Pravi partner je tisti, s katerim gledaš v isto smer, imaš enak ali vsaj podoben pogled na življenje, zelo pomemben je tudi smisel za humor, saj je fino, če je fant zabaven in spontan, po drugi strani pa odgovoren – takrat, ko je to potrebno. Veliko je stvari, na koncu pa dobiš nekaj čisto tretjega in če te resnično obnori, hitro pozabiš na vse tiste alineje.

"Trenutno sem čustveno prazna"

Snubci že stojijo v vrsti?
Ne, nič se ni spremenilo. Tisti, ki me poznajo, vedo, da ne bom šla iz zveze v zvezo. Za fante pa imam občutek, da se me kar malo bojijo. Včasih je to čisto v redu. Trenutno sem čustveno prazna, počutim se sicer dobro, vendar nimam še energije za srčne stvari.

Kdo vam najbolj stoji ob strani?
Vsi bližnji mi stojijo ob strani, čeprav mislim, da je najhujše že za mano. Iz tega ne delam drame, če pa pride kakšen težek trenutek, se najpogosteje obrnem na mami. Imam tudi tri super prijateljice, vendar z njimi veliko ne razglabljam o tem. Sem mnenja, da ko se ena stvar zaključi, je potrebno strumno in ponosno korakati naprej.

Imate kakšen nasvet za tiste, ki pravkar prebolevajo dolgoletno zvezo?
Težko svetujem komurkoli, saj je vsak človek svoj individuum in vsak preboleva drugače, na svoj način. Sama sem na stvar čisto realno pogledala: stvar je potrebno predelati. Tudi žalostne trenutke je potrebno jemati kot del življenja, brez žalosti tudi veselja ni. To je potrebno sprejeti, seveda pa imamo vsi raje vesele trenutke.

Velikokrat se pregreši

Še hujšate?
Ne hujšam več. Velikokrat se tudi pregrešim, saj imam hrano preveč rada, da bi se ji odrekla. Našla sem veliko boljši način. Vsak dan vsaj eno uro preživim na fitnesu in potem brez slabe vesti pojem tudi kaj bolj kaloričnega.

Katere oblike rekreacije poleg fitnesa so vam še ljube?
Ravno sem otvorila tekaško sezono in prvič letos pretekla deset kilometrov, velikokrat se udeležim tudi aerobike ali zumbe. Vodene vadbe me zelo motivirajo, rada imam raznoliko vadbo.

Najdete tolažbo tudi v hrani?
Pri meni je po navadi tako, da ko je zasebno vse v najlepšem redu, jem, ko pa imam težave, mi ni do hrane. V preteklosti je Jani Pavec, ko sem imela kakšne srčne težave, velikokrat rekel, da vsaj jedla ne bom. To je bilo, ko sem bila mlajša.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 23:34 23.marec 2012.

    Če že daješ izjave , ti moram povedati , da mi je všeč ta ideja , da boš še naprej v ednini, kajti jaz bi bil rad v tvoji sredini!

  • kapibara 10:48 23.marec 2012.

    Pa ona JE in BO brez Z-VEZE....