Magazin > VIP
3307 ogledov

Se spomnite Brine iz skupine BBT? Danes jo pozna cel svet!

BBT Mediaspeed
Danes je svetovno ime v svetu glasbe.

Bivša članica skupine BBT Brina Kanuss, z uspešno manekensko kariero v Milanu, bo 12. aprila nastopila kot prvo ime Terminal Festa v Mariboxu, kjer bo predstavila tudi novi EP, ki ga bo izdala na svoji založbi Empath. V dveh arenah bodo nastopili še ljubljenka slovenskih rejverjev, Fernanda Martinis, Metodi Hristov, Mladen Tomić in Mariborčanka Tea Vučkovič.

Dvajset let je že minilo odkar nam je Brina Knauss zlezla pod kožo kot članica dekliške skupine BBT. Potem se je v Milanu reinkarnirala v uspešno manekenko, pred desetletjem pa zapustila modne vode in se podala v svet elektronske plesne glasbe. Ko je začenjala, so bile DJ-kabine še zelo moški svet, v zadnjih letih se je to nekoliko zrahljalo, v vsakem primeru pa se je tudi v svoji tretji karieri hitro prebila v svetovni vrh in tam pušča sledi. 

Brina Knauss | Avtor:

Brinin potencial je med prvimi opazil Luciano, ki jo je vpletel v svoje zabave Vagabundos, kot najljubšo ogrevalko svojih nastopov v Italiji jo je kmalu zatem izbral Solomun, Damian Lazarus pa je njen prvenec 'Sledi toku' izdal pri svoji vplivni založbi Crosstown Rebels.

Zadnja leta je Brina Knauss redna gostja vodilnih svetovnih klubov in festivalov, vključno z nastopi na glavnih odrih Tomorrowlandov, pogosto vrti na prestižnih modnih in kulturnih dogodkih (Valentino, Louis Vuitton, Armani, H&M, Beneški filmski festival, kampanja za Marello ...). Intervjuval jo je tudi Rolling Stone, krasila je naslovnici brazilskega Mixmaga in italijanskega DJ Maga ter bila nominirana za dve nagradi tega najvplivnejšega medija v elektronski glasbi.

Prva dama slovenske elektronike, ki je letos že opravila cel kup nastopov na odmevnih prizoriščih po Evropi, Severni in Južni Ameriki, bo ta teden zabavala občinstvo na zimski izdaji Tomorrowlanda v Alpe D'Huezu. Brina je zadnja leta redna gostja Tomorrowlandov po vsem svetu, njeni seti pa so na voljo tudi na Youtube kanalu najbolj priljubljene franšize elektronskih festivalov na svetu.


 

Komentarjev 3
  • Toma 10:28 20.marec 2024.

    Ne živim(o) v Italiji!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 09:58 20.marec 2024.

    Jaz je ne poznam. Torej je ne pozna cel svet 😜

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 09:32 20.marec 2024.

    Kreteni!!!