Magazin > VIP
263 ogledov

Še tretja operacija za Žitnikovega sina

Mark Žitnik mediaspeed
Sina Marka Žitnika Tristana čaka še tretja operacija na srcu.

Sina Marka Žitnika Strleta Tristana, ki se je rodil s srčno napako, sta operirala priznana srčna kirurga David Mishaly in Robert Blumauer v Izraelu, zdaj pa ga čaka še tretja operacija. "Če bo operacija uspela, bo po njej Tristan lahko zaživel kot vsak drug normalen fant," je Žitnik povedal za Planet TV. Ko bo dopolnil 15 let, pa bo potreboval transplantacijo srca.

"Odlično je, nasmejan, dobre volje, tečen ravno prav, in sem prepričan, da je Tristan en vesel in srečen fant," je Žitnik še povedal za omenjeno televizijo in priznal, da je pred otrokom jutra večinoma prespal, zdaj pa jih z veseljem preživlja s sinom.

"Danes bi prodal dušo, da se ta jutra, ko sva s sinom še čisto sama in sta zunaj popolna tišina ter mrak in vse diši po otroškem mleku, nikoli ne bi končala. Nepomembno je vse razen njega. Zdaj razumem, kaj pomeni dati življenje za nekoga," pa je povedal za revijo Obrazi.

"Sedaj sem odkril popolnoma drug smisel v življenju," je še razkril o svoji novi vlogi.

Žitnika smo poklicali tudi mi, vendar nas je vljudno zavrnil, da o tej temi ne bi več rad javno govoril.

Žitnik se zavzema za zaščito in pravico otrok s srčno napako. Na Facebooku je pričel obsežno kampanjo Društvo za zaščito pravic otrok s prirojeno srčno napako, ki bi v ljubljanskem kliničnem centru (UKC) ohranila program operacij, ki bi jih izvajala kirurga Mishaly in Blumauer.

Komentarjev 1
  • anze40 16:40 28.februar 2014.

    A bo temu tipu kdo povedal, naj ne izkorišča otroka za samopromocijo....