Magazin > VIP
24 ogledov

Še zadnje slovo od Hoffmana

Marilyn O'Connor
1/9
Reuters
Danes so se svojci in prijatelji še zadnjič poslovili od Philipa Seymourja Hoffmana. Pred sodnika privedli tri od štirih osumljenih preprodajalcev.

Pogreb je bil v New Yorku. Zasebnega obreda v cerkvi St. Ignatius Loyola se je udeležilo okoli 400 žalujočih, med njimi je bilo mogoče opaziti njegove številne kolege – prišli so Cate Blanchett, Andrew Upton, Laura Linney, Julianne Moore, Michelle Williams, Amy Adams, Justin Theroux, Joaquin Phoenix, Meryl Streep, Ethan Hawke, Ellen Burstyn in Spike Lee.

Točno opoldne je deset pogrebcev neslo krsto v cerkev. Po dobri uri in pol so se iz cerkve razlegali zvoki pesmi Amazing Grace, krsto pa so prenesli na mrliški voz. Za vozom se je zbrala množica žalujočih, med njimi žena pokojnika Mimi O'Donell in igralčevi trije otroci.

Robert Vineberg | Avtor: Reuters Reuters

Je ta moški ubil dva zvezdnika?

Pred sodnika so privedli tri od štirih osumljenih preprodajalcev. Enemu od njih je ime Robert Vineberg. V njegovem domu so našli 250 vrečk s heroinom. 56-letni Vineberg je glasbenik, ki je med drugim sodeloval z Davidom Bowiejem,  Mickom Jaggerjem, Paulom Simonom in Tomom Jonesom. Wyclefa Jeana je kar deset let spremljal na turnejah, leta 2010 pa je pod imenom Robert Aaron izdal svoj album Trouble Man. Leta 2003 je bil saksofonist Amy Winehouse, ki je leta 2011 umrla zaradi zastrupitve z drogami in alkoholom (v krvi je imela 4,16 promila alkohola). Številni se zato sprašujejo, ali je tudi pevki dobavljal droge.

Na zaslišanju v primeru Hoffmanove smrti je Vinebergov odvetnik zatrdil, da njegova stranka najdenih drog ni nameravala prodati. Temu nasprotujejo viri, ki sodelujejo s policijo in trdijo, da je bil Vineberg Hoffmanov glavni preprodajalec. Oskarjevec naj bi ga obiskoval dvakrat na teden, stanovanja pa menda nikoli ni zapuščal praznih rok. Portal TMZ je poročal, da naj bi Hoffman z Vinebergom razpravljal tudi o odvajanju od drog. Povedal naj bi mu, da si želi biti „čist“.

phil seymour hoffman | Avtor: Reuters Reuters
Poleg Vineberga sta se pred sodnikom znašla dva študenta, Juliana Luchki in MaxRosenblum, ki živita v istem bloku kot Vineberg. Oba sta imela pri sebi Hoffmanovo telefonsko številko. Obtožnica ju sicer ne bremeni preprodaje heroina, ampak kokaina. Enega osumljenca je policija zaradi pomanjkanja dokazov izpustila.

Katastrofa se je začela s kozarcem alkohola

Hoffman naj bi si heroin prvič vbrizgal letos. Njegova odvisnost pa naj bi se začela predlani, ko je po 23 letih spet posegel po alkoholu. To se je zgodilo na zabavi po končanem snemanju filma Gospodar. To je odprlo vrata v pekel in svet heroina. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.