Magazin > VIP
101 ogledov

Sekta, ki osvaja Hollywood

Peaches Geldof FameFlynet
Časi kabale, scientologije in jehovih prič je v Hollywoodu menda konec. Mlajša generacija namreč prisega na O.T.O.

Ordo Templi Orientis ali Red vzhodnega templja, na kratko O.T.O., se že lahko pohvali s kar nekaj znanimi imeni. Med drugim so v kultu Isabella Cruise, hčerka Toma Cruisa, in Peaches Geldof. Slednja je nad sekto tako navdušena, da si je dala njene inicialke vtetovirati na roko. Med vidnejšimi člani je tudi glasbenik Jay-Z, ki je vanjo vpeljal tudi ženo Beyonce. Še več, slogan kulta je natisnil na oblačila svoje blagovne znamke Rocawear. "Delaj, kar želiš," se glasi njihovo vodilo.

O.T.O. sicer označujejo za bratovščino oziroma versko skupnost. Skupino so nekoč povezovali s prostozidarji, v začetku 20. stoletja pa jo je reorganziral okultist  Aleister Crowley, ki je bil znan tudi pod vzdevkom The Great Beast 666 (Velika zver 666). Crowley je napisal Knjigo zakonov, ki se jih držijo tudi pripadniki reda O.T.O..

Za razliko od scientologije, ki ji lahko pristopiš le, če imaš dovolj pod palcem, pri tej skupnosti ni članarine. "Njihovo vodilo je, da je vsak človek lahko Bog. Božanski energije pa lahko v sebi vzbudijo z uživanjem drog, večanjem zavesti in seksom," je razložil poznavalec sekt Eckhard Türk.

O.T.O. je sicer dejaven po celem svetu, med drugim tudi v Sloveniji.

Komentarjev 2
  • Station_To_Station 20:24 22.julij 2013.

    There is no law beyond Do what thou wilt

  • erikkk 12:54 21.julij 2013.

    "Njihovo vodilo je, da je vsak človek lahko Bog."No tale stavek je protibožji ... nihče ne more biti bog, kdor se le že igra ali poslužuje s tako mislijo se ne zaveda da hudo greši in ga čaka pekel ...