Magazin > VIP
63 ogledov

"Sem opica s plačanim dopustom"

Zvezdnika, ki sta že več let par, sta se tokrat odločila za krajši premislek. (F Mediaspeed.net
Dva tedna pred finalom je iz hiše Big Brother moral oditi Maki, pevec skupine The Drinkers. Spregovoril je o odnosu s sostanovalci, o tem, kaj je pogrešal in kaj je naredilo njegovo dekle Maja, ko se je vrnil.

Zakaj ste se odločili, da se vselite v hišo Big Brother?
Odločil sem se za štiriindvajseturni teater, kjer sem imel vlogo neke vrste opice. Igral sem se sam s sabo in drugimi, postavljal sem jim trike in zanke. Skratka, plačan dopust, taborniki in petje pesmi ...

Ste privolili zaradi finančnih težav oziroma velike denarne nagrade?

V šovu sem ugotovil, da smo si lahko drug drugemu ogledalo, moramo se poslušati in verjeti pristni komunikaciji iz oči v oči, ki je še vedno najmočnejša. Absolutno se nisem odločil zaradi denarja, saj imam službo, pišem za neko revijo, poleg tega pa še študiram in pišem diplomo. Sam si plačujem izredni faks, že dolgo sem samostojen. Samo od rock'n'rola in pijače se ne da preživeti. Delam še veliko stvari, med drugim v zasebni šoli poučujem nadobudne kitariste. Z več stvarmi se ukvarjam, da preživim. Mogoče se mi ponudi kakšna boljša služba.

Kako ste se dogovorili s skupino The Drinkers, da ste bili lahko toliko časa odsotni?

Fantje so to zelo dobro ocenili, tako da igramo že v soboto. Nekaj koncertov je odpadlo, ampak nič hudega, ker bo to vsej skupini prineslo več koncertov. Imamo že veliko datumov. Pijemo ga radi, stari in mladi.

Sem pa bil tepen, ker nisem prišel do finala. Maja me je nabutala (smeh).
Maki

Bi zdržali do finala?
V zadnjem tednu sem imel taktiko, prej pa ne, bil sem iskren do sebe. Po posnetkih, ko sem jih videl, me je Mišo, ko me je nominiral, razočaral. Vse je bilo zlagano prijateljstvo, spet bi bil nominiran. Mogoče bi prišel do konca, ne vem. Prišel sem se zabavat in delat šov, ne pa preračunavat. Imam svoj imidž, in to zunaj hiše, ljudje, ki so bili za akcijo, so me zapustili, tako da mi je bilo dolgčas.

Vam potem ni preveč žal, da ste morali oditi?
Ne, zelo sem srečen in vesel, da sva se z Majo videla po teh tednih. Igrice sado-mazo se nadaljujejo, pripravila mi je veliko presenečenje, z verigami in bičem (smeh).

Sta z dekletom Majo že praznovala obletnico?

Zdaj bova praznovala ves teden. Čakam, da neha snežiti, nato pa jo bom nekam peljal. Ne smem pa povedati, kam.

V hiši ste bili dobre štiri tedne, kaj vam je bilo najtežje? Kateri izziv oziroma naloga je bila najtežja?
Najtežje je bilo to, da smo bili brez dobrin, brez kave, da sem jih moral zalagati s cigarilosi, na koncu pa so me obrekovali, da sem škrt in tako naprej. Razočarali so me, ampak vse je ogledalo samega sebe. Vsak si svojo jamo skoplje, vsak je svoje sreče kovač.

Maki je nekaj koncertov sicer zamudil, a ima skupina
veliko nadaljnjih koncertov že razprodanih. (Foto: Jure
Makovec/mediaspeed)

Kaj ste v hiši Big Brother najbolj pogrešali?
Glasbo. Ko sem jo slišal, se mi je "strgalo". Pisanje glasbe, saj nisem smel ničesar pisati. Pogrešal sem tudi branje, faks, mojo Majčko, to se je videlo, ko sem ji vsak dan skladal in pel pesmice.

Kdo si najbolj želi zmage?

Gena je tukaj bojevnik na črnem konju, ki bo šel čez vsa trupla in potoke krvi do konca. Zmago privoščim Sandri ali Činču. Vseeno mi je za to, kot sem povedal, ljudje, ki so bili za akcijo, so me zapustili.

Kdo se v hiši najbolj pretvarja?
Vsak po svoje. Ni mi še uspelo česarkoli videti, tako da težko komentiram. Mislim, da je dovolj pretvarjanja, sam pa se nisem pretvarjal.

Vaše dekle Maja je rekla, da ste v hiši igrali neko svojo igro, ki je še sama ne razume. Kakšen je vaš komentar?
Jaz ji nisem povedal, šel sem igrat opico, ki je vesela in razočarana, ki si postavlja svoje spletke in se smeje sama sebi in drugim. Skratka, opica na plačanem dopustu. Vsi smo ljudje in najprej moramo biti iskreni do sebe, potem pa šele do drugih. Tukaj je šlo preko vseh mej. Ko je prišel Gena, je prinesel negativno energijo in tekmovalnost, ki je razdružila skupino.

Se je zelo spremenil, ko se je vrnil?
Absolutno. Ko je bilo igre konec, se je spremenil in postal prijazen do vseh, z vsemi postal prijatelj. Igra nad igrami.

Če bi vas znova povabili, da se vselite v hišo, tako kot se je vselil Gena, bi privolili?

Ne, ni šans, da grem nazaj v hišo. Ne vem, bilo bi totalno bedno, da bi se vrnil. To so ljudje brez hrbtenice. Zunaj me čaka ogromno stvari, ki jih moram narediti.

Vedno več se omenja razmerje med Majo in Goranom Breščanskim v Kmetiji slavnih. Ali ste zdaj končno razčistili, kaj je bilo med njima, oziroma ste se dogovorili, da bosta igrala zaljubljenca? Je Goran plačal obljubljeno pivo?

Gre za igro, ki sem jo omenil prej, igro nad igrami. V studiu Goran obljublja nekaj, po oddaji pa se skrije. Te zgodbe ne želim pogrevati, ampak piva po oddaji nisem videl. Mogoče pa še bo, vsakomur dam priložnost. Saj on je že povedal svojo zgodbo, tukaj pa gre za malo daljšo zgodbo, ki pa je ne bi pogreval, ker je brez veze.

Bi se v hiši lahko zaljubili, če bi bili samski?

Ne, ni šans. Preziram ljudi, ki si pumpajo neko slavo tako, da si dajo silikonske vsadke. Jaz sem si dal silikone v trebuh. Rad imam naravne stvari. Nobeno dekle me ni privlačilo niti pogovorno niti vedenjsko.

Zakaj ste imeli s Sandro težave? Kaj je bil največji problem?
Kot sem večkrat povedal, so se nekaterim tresle hlače in nihče si ne upa nikomur nič povedati v obraz, ampak samo za vogali. Maki je tukaj povedal iskreno, tako kot je bilo. To sem naredil zavoljo skupine, da se stvari pomirijo, da se dekleta ohladijo. Ko se je Sandra vrnila, je bila ukazovalna, ko pa sem ji to rekel, je padla v jok. Vse je bila le igra, ko pokažeš prst in zajoka. Vsak ima pravico igrati svojo igro. Jaz sem povedal tisto, kar sem si želel povedati, in ni mi žal za te besede. Potem sva tudi normalno komunicirala.

Gledalci so vam očitali nehigieno. Kaj jim odgovarjate?
Povabim jih v svoje stanovanje in lahko so oni še en Big Brother 24 ur, pa bodo videli, kaj je pravo umivanje in higiena. To so bile tako nizke žaljivke, da sploh ne bom komentiral.

Kaj je bila prva stvar, ki ste jo naredili, ko ste prišli domov?
Slekel sem kostum opice in ga dal pod posteljo. Prišel sem v normalen, resničen svet in tekle so solze. Solze sreče, vsega, kar sem dal skozi. Kar se tiče živil, pa sem spil kavo s smetano.

V hiši ostaja pet tekmovalcev, kdo bo po vašem mnenju zmagal?

Zmago privoščim dekletu, da končno na resničnostnih šovih zmaga dekle. Privoščim Sandri, mislim, da ima možnosti. Pa tudi Činč. Oba sta kandidata, ki bi lahko prišla daleč.

S kom boste po bivanju v hiši ostali v stikih?

Absolutno z Igorjem in Zlatkom, za druge pa ne vem. Za vse sem odprt, za pogovor, lahko pridejo na koncert, da vidijo, kaj je žur. Želim si neko normalno komunikacijo.

Bi se še kdaj odločili za podoben šov?
Za zdaj je bilo teh šovov dovolj, nadaljujem igro na koncertih in vabim vse, da se nam pridružijo in skupaj zaplešemo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.