Magazin > VIP
7339 ogledov

Senidah o prometni nesreči s smrtnim izidom: Vsi so zaspali, a jaz sem gledala

senidah Msoseska
"Glasbeni fenomen, ki je slovensko glasbo postavil na zemljevid regije, na zemljevid Balkana, v podobnem obsegu kot je to v 80. naredil punk," uvodoma napove voditeljica oddaje Rdeče in Črno z Vesno Milek in nadaljuje, "že s skupino Muff in potem s solo albumom Bez tebe in komadom Slađana se je zgodil neverjeten preskok in postavil popolnoma nove standarde v regiji."

V tokratni oddaji Vesna Milek gosti pevko Senidah in glasbenega producenta Cazzafuro, ki skupaj glasbeno sodelujeta že več kot 10 let. Svoje glasbe nočeta predalčkati v določene žanre, zelo blizu pa jima je prepletanje različnih glasbenih vzorcev. Občutenja so tista, ki ju pri kreiranju vedno vodita. 
 
"Vsi so zaspali, a jaz sem gledala," je verz, ki se pojavi v pesmi Nisi bio tu, ki kepi od čustev. Pesem se namreč nanaša na prometno nesrečo, ki jo je pevka z družino doživela pri štirih letih. Ta je v njej pustila močan pečat, saj je v njej umrl njen oče, njena dve leti starejša sestra pa je bila nekaj časa v komi. Te besede je Senidah po nesreči dejansko izrekla ...

Skozi mnogo težkih obdobij ji je stal ob strani tudi producent Cazzafura, o katerem pravi: "Meni je bil Cazzafura moj angel varuh, rešil me je takrat. In z muzko in z besedami." Oba se strinjata, da je prav glasba tista, ki ji pomaga kanalizirati bolečino in težke trenutke v življenju. 
 
Oddaja Rdeče in Črno z Vesno Milek, kjer Senidah in Cazzafura zaupata Vesni še marsikaj, kar javnost doslej ni vedela, je na voljo na msoseska.tv. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.