Magazin > VIP
128671 ogledov

Sestra Nike Zorjan v smrtni nevarnosti

Nika Zorjan Joongla
Nika Zorjan meni, da bi morali prvo pomoč poučevati v šolah.

Pevka Nika Zorjan je na Instagramu poudarila, da je poznavanje prve pomoči zelo pomembno, saj nikoli ne vemo, kdaj bomo morali nekomu pomagati. To je sedaj na lastni koži spoznala tudi njena družina.

Eva, Nikina mlajša sestra, je bila namreč pred kratkim v smrtni nevarnosti. V grlu se ji je zataknil košček palačinke. Če njeni trije sostanovalci ne bi obvladali Heimlichovega prijema, bi se slabo končalo, je povedala Nika in dodala, da so jim reševalci, ko je bilo drame konec, razkrili, da je zaradi palačinke umrlo že več ljudi, saj se prilepi na sapnik.

Nika, ki je zaradi dogodka še vedno pretresena, meni, da bi morali prvo pomoč poučevati že v šoli. Se strinjamo. 

Kako izvesti Heimlichov prijem?

 

 

Komentarjev 6
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 20:30 02.november 2021.

    Tečaj oživljanja bi bilo potrebno ponavljati na vsake tri leta. Brezplačno jih izvajajo na Medicinski fakulteti in so res super.

  • Friderik1950 10:39 02.november 2021.

    Se strinjam z Niko. Raje kak nepotreben predmet manj, pa več telesne vzgoje, pa prostoročnega risanja, pa nauka o človeku z dodatkom prve pomoči. Zelo pametno. A kaj takega, kar pač ni vsaj malo politično obarvano, no ja, kaj pametnega ...prikaži večega mislim, danes na ministrstvih pač ne slišijo.

  • Dusan12 10:11 02.november 2021.

    Nika, a si še tu, med nami, če si, ti svetujem, da riporočiš sestri, da naj v bodoče je vampe po tržaško, pe se ji ne bo nič zataknilo, meni se je v tvojih letih zataknila ribja kost iz konzerve ...prikaži več rib Delamarisa, pa sem tudi to preživel, pravilno zajemaj zrak in bo vse vredu