Magazin > VIP
4720 ogledov

Vojvodinji Fergie sestra rešila življenje

sarah ferguson, jane Profimedia
Sarah Ferguson ni imela nobenih simptomov, zato njena izkušnja še toliko bolj poudarja pomen rednih pregledov.

Ta teden se je razvedelo, da je Sarah Ferguson, nekdanja žena princa Andrewa, zbolela za rakom na dojkah. Vojvodinja je mastektomijo že prestala, bolnišnico je zapustila v nedeljo.

Bolezen so odkrili med rutinsko mamografijo. Njena dve leti starejša sestra Jane je bila tista, ki jo je prepričala, naj gre na pregled. "Živim v Windsorju in bilo je zelo vroče, zato se mi ni ljubilo odpraviti na pot v London. Moja sestra, ki živi v Avstraliji, mi je rekla: 'Sarah, pojdi.'," je v podkastu Tea Talks razkrila Fergie in dodala: "Takšne stvari radi prestavimo in rečemo: 'Bom naslednji teden.' A Jane je vztrajala: 'Ne, moraš na pregled.' Imela je prav. Hvala, Jane."

Mamografija je pokazala nenavadno senco. Izkazalo se je, da gre za raka v zgodnjem stadiju. Fergie je v pogovoru, ki je bil posnet dan pred operacijo, še razkrila, da jo je bilo strah, a se je zavedala, da nima druge možnosti. 

Operacija je bila uspešna in Fergie sedaj okreva v krogu družine. 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.