Magazin > VIP
48 ogledov

Severina jo je dobro zagodla Indexu

scena 28.05.13, Severina, srecanje Severine in njenih fanov, Dallas, foto: Anze Anže Petkovšek
Jutarnji list poroča, da je pevka Severina postala lastnica imena in logotipa spletnega portala Index.hr.

Severina je po devetih letih pravdanja s spletnim portalom Index.hr dosegla zadoščenje. Portal je leta 2004 objavil posnetke iz Severininega domačega pornofilma, zaradi česar jih je pevka tožila. Leta 2008 ji je sodišče prisodilo odškodnino v višini 100 tisoč kun (13.200 evrov). Višina odškodnine se je do danes z obrestmi vred in sodnimi stroški podvojila.

Ker vse do danes ni dobila denarja, se je hrvaška pevka odločila, da portalu vzame to, kar mu največ pomeni – njegovo ime. Usoda portala, katerega urednik je Matija Babić, pa se lahko razvija v dveh smereh: znamko lahko na javni dražbi kupi neki drug izdajatelj, če pa se zanjo ne bo zanimal nihče, blagovna znamka ostane v pevkinih rokah. Vrednost blagovne znamke bodo ocenili sodni izvedenci.

Po pisanju Jutarnjega lista bi lahko Severina Babića prisila, naj začne svojo vsebino objavljati na neki drugi domeni, ki ne vsebuje imena Index. "Severina si želi le, da se odločitev sodišča spoštuje. Ne načrtuje prepovedi uporabe imena in ne načrtuje vstopa na medijski prostor. Želi si le, da bi ji izplačali odškodnino," je mediju povedal vir blizu Severini.

Na postopek naj ne bi vplivalo niti dejstvo, da se je pred pravnomočno razsodbo spremenil založnik portala, ki se je poimenoval Prva stranica, še navaja zagrebški časnik.

Babić je na svojem profilu na Facebooku zanikal, da bi bila domena Index.hr kadarkoli povezana z omenjenim založnikom.

Severini zadali duševne bolečine

Index.hr je konec maja 2004 objavil pet fotografij spolnega odnosa Severine in njenega takratnega partnerja, ki so bile narejene iz njenega domačega videa. Portal je sporne posnetke umaknil  nekaj ur po objavi, ko je bilo potrjeno, da so bili odtujeni.


Severina je zahtevala izplačilo odškodnine zaradi duševnih bolečin, sodišče pa je v razsodbi postavilo mejo med pravico javnosti do informacij in zasebnosti javnih oseb. Kot so takrat pojasnili, javne osebe nimajo pravice do varovanja zasebnosti samo v primerih, ki so povezani z njihovim javnim delom in dolžnostmi.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 15:07 07.januar 2014.

    Jadan tisti , ki si njo zbere.

  • Žurnalček 15:05 07.januar 2014.

    Zahvaljujoč Žurnalu in vsem ostalim novinarjem , ki ji delajo reklamo za dve zastonj karti v VIP-u na mjenih koncertih . Žalostno. Daje pa primerna mati , pa po standardih socialne službe sigurno ni ! Jaz tolko , brisali so ...prikaži več me pa zato , ker sem z eno besedo povedal vso resnico, ki opisuje vse variante njenega obnašanja .

  • srecko31 13:55 07.januar 2014.

    Bravo jugonostalgični novinarji na žurnalu.Ni tedna,da ne bi omenili te vaše lajdre iz Hrvaške.Še ponoči ko zaspite razmišljate o njej.Povej raje,kolikokrat si si ogledal njen pornič in na njega mastrubiral.