Magazin > VIP
50 ogledov

Severina sredi Pelegrina

Severina je spet očarala poslušalce.
1/5
Žurnal24 main
V soboto nekaj pred polnočjo je, v slovenskem počitniškem naselju Pelegrin pri Umagu, nastopila Severina.

Oder je bil postavljen le sto metrov od morja, koncert pa je bil brezplačen. Do enajste ure zvečer se je nabralo že okoli tri tisoč ljudi, od tega največ Slovencev, sledili so Hrvati in Italijani. Severina, ki se je na prizorišče pripeljala z enourno zamudo (koncert
naj bi se pričel ob 23. uri), je množico ogrela s svojim standardnim repertoarjem uspešnic kot so Moja štikla, Dodirni mi koljena, Hrvatica in priredbo Od rođendana pa do rođendana – v živo pa je predstavila tudi provokativno pesem z novega albuma Zdravo Marija Da nisi možda gej. Hrvaška zvezdnica je "prešpricala" tudi svojo tonsko vajo, ki jo je brez nje opravil njen spremljevalni bend vrhunskih glasbenikov – njene pesmi pa je poizkusno odpela kar back vokalistka.

Med gledalci tudi Omar in Saša Lendero
Med množico je bilo opaziti tudi kar nekaj znanih Slovencev, ki te dni tam počitnikujejo. Malce odmaknjeno od vrveža sta se v pogovor zapletla Vojko Sfiligoj (Pepel in kri) in sopotnica Boruta Pahorja Tanja Pečar, oba z otroki. Bolj v središču dogajanja pa so skupaj poplesavali Manca Špik, Mark Žitnik, Saša Lendero in njen sopotnik Miha Hercog – nedaleč stran pa se je z družbo zabaval tudi Omar Naber in Neishin kitarist Tadej Košir.

Na koncu je pokalo v spalnem naselju
Koncert se je z veličastnim ognjemetom končal po dobrih dveh urah - množica se je "razlegla" po sicer spalnem počitniškem naselju ob morju, ki ga je pred več kot štirimi desetletij za nemški Siemens zgradilo slovensko podjetje Edilit – pogodbo so nato zaradi nesporazuma o lastništvu razveljavili, kar je vodilo v propad omenjenega slovenskega podjetja. Skoraj 200 počitniških hiš pa so nato pokupili Slovenci in še danes tam počitnikujejo mnogi znani obrazi, med njimi tudi pionir slovenskega stripa Miki Muster in priznani telovadec Aljaž Pegan.

Nekaj podob s koncerta v Pelegrinu pa v fotogaleriji !

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.