Magazin > VIP
85 ogledov

Shakirini oboževalci rešili 80 tisoč otrok

Milan, Gerard, Shakira Reševalni pas/Twitter
Shakira in Gerard Piqué sta se zahvalila sto tisočem oboževalcem, ki so sodelovali v spletni zabavi ob prihodu njunega prvorojenca, saj so s tem pomagali rešiti življenja 80 tisoč otrok.

Unicefova ambasadorka dobre volje Shakira in nogometni branilec pri Barceloni FC Gerard Piqué sta se pred nekaj dnevi zahvalila sto tisočem oboževalcev, ki so sodelovali v spletni zabavi ob prihodu njunega prvega otroka, sina Milana. S kupovanjem življenjsko pomembnih pripomočkov za ranljive otroke so njuni oboževalci pomagali otrokom po vsem svetu. "Navdušena sva nad velikodušnostjo, ki so jo izkazali obiskovalci spletne strani s spletno zabavo," je povedala Shakira, ki je rodila 22. januarja, in dodala: "Zahvaljujoč vam bo več kot 80 tisoč otrok zaščitenih pred otroško paralizo, v obdobjih največjih potreb bo razdeljenih skoraj 200 tisoč vrečk oralne rehidracijske soli, 3,8 ton zbrane terapevtske hrane bo rešilo mnogo otrok pred hudo akutno podhranjenostjo. To je le nekaj izdelkov, ki rešujejo življenja, in ste jih kupovali, da bi zaščitili dojenčke in otroke."

Shakira in Piqué sta spletno zabavo, t.i. baby shower, gostila med 16. januarjem in 15. februarjem. Oboževalci so v ta namen lahko vstopili v njuno spletno dnevno sobo, kjer so našli podatke o številnih izzivih na področju preživetja otrok in imeli možnost kupiti "darila z navdihom". Ta pomagajo otrokom po vsem svetu do zdravega začetka življenja.

Izkazali so se

Številni oboževalci, ki so obiskali spletno stran, so med drugim kupili več kot tisoč zaščitnih mrež proti komarjem, ki bodo zaščitile otroke pred malarijo. Vsakih 60 sekund v Afriki namreč zaradi malarije umre en otrok. Zaščitne mreže ustvarjajo zaščitno pregrado, ki otroke ponoči ščiti pred piki komarjev, prenašalci smrtonosne malarije. S tako zaščito se prenos virusa malarije lahko močno omeji. Velikodušne donacije so omogočile tudi nakup več kot 150 prenosnih tehtnic za dojenčke in majhne otroke, ki ključno prispevajo k zgodnjemu odkrivanju podhranjenosti in bolezni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.